Σάββατο 26 Ιουλίου 2025

Από το Φοίνιξ στην τέχνη της Φλωρεντίας – χωρίς να πετάξετε χιλιάδες μίλια

 


Αν και η απόσταση από το Φοίνιξ ως τη Φλωρεντία της Ιταλίας φτάνει περίπου τα 10.000 χιλιόμετρα, οι λάτρεις της φλωρεντινής τέχνης δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν τόσο μακριά. Από τον επόμενο μήνα, το Μουσείο Τέχνης του Φοίνιξ θα φιλοξενήσει την έκθεση "Florentine Baroque: The Haukohl Collection", παρουσιάζοντας εξαιρετικά και ιστορικά έργα τέχνης του 17ου και 18ου αιώνα από τη Φλωρεντία — έργα που σπάνια εμφανίζονται εκτός Ιταλίας.


Έκθεση Baroque: Πρωτότυπα έργα και σπάνιες δημιουργίες από τη Φλωρεντία

Ο διευθυντής και CEO του μουσείου, Jeremy Mikolajczak, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αριζόνα και τη Νοτιοδυτική περιφέρεια των ΗΠΑ. "Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας μια εποχή και έναν καλλιτεχνικό τόπο που δεν εκπροσωπείται δυναμικά στη συλλογή του μουσείου. Ευχαριστούμε θερμά τον Sir Mark Fehrs Haukohl για τη συνεργασία και το δάνειο της συλλογής."


Η συλλογή Haukohl συγκεντρώθηκε μέσα από 40 χρόνια συλλεκτικής δραστηριότητας από τον ίδιο, με έδρα το Χιούστον, και είναι συνιδρυτής του Medici Archive Project. Περιλαμβάνει επιχρυσωμένους πίνακες και λεπτεπίλεπτα γλυπτά, αποτυπώνοντας τον ποιητικό και χρωματικό συμβολισμό που χαρακτηρίζει το φλωρεντινό μπαρόκ.


Η έκθεση θα ανοίξει στις 28 ΑυγούστουΘα παραμείνει διαθέσιμη έως τις 26 Ιουλίου 2026.  Θα συνοδεύεται από κατάλογο 288 σελίδων και προγράμματα για παιδιά και ενήλικες. Οι Haukohl Philanthropies εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συνεργασία με την επιμελητική και διοικητική ομάδα του μουσείου και δήλωσαν ότι παραχωρούν για έναν χρόνο τη συλλογή Medici για να ενισχύσουν την τοπική πολιτιστική εμπειρία στην Αριζόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου