Μια σημαντική πολιτιστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Συνάντηση Μουσείων – Λογοτεχνών στο Μεσολόγγι».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, στις 9:30 το πρωί, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, έναν χώρο στενά συνδεδεμένο με την ιστορική και πνευματική ταυτότητα της πόλης. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τον διάλογο ανάμεσα στα μουσεία και τη λογοτεχνική δημιουργία, εξετάζοντας πώς οι δύο αυτοί κόσμοι μπορούν να συνεργαστούν για την ενίσχυση της πολιτιστικής εκπαίδευσης και της δημόσιας ιστορίας.
Στο πρόγραμμα αναμένεται να συμμετάσχουν μουσειολόγοι, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς, παρουσιάζοντας προσεγγίσεις που συνδέουν την αφήγηση, την υλική κληρονομιά και τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική πρακτική. Η ημερίδα εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μουσείων και δημιουργίας νέων καναλιών επικοινωνίας με το κοινό.
Η επιλογή του Μεσολογγίου, πόλης με βαθιά λογοτεχνική και ιστορική παράδοση, προσδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των μουσείων ως ζωντανών φορέων πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου