Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Βόλτα με τον Μολιέρο από τις 8 Μαΐου στους κινηματογράφους


Αγαπάτε τον ΓαΛλικό κινηματογράφο; Είστε σινεφίλ; Θα βάζατε πέντε αστεράκια στη ταινία «Οι Γυναίκες Του Τελευταίου Ορόφου»; Σας αρέσει το λεπτό διεισδυτικό χιούμορ;  Τότε σας έχω καλά νέα: στις κινηματογραφικές οθόνες βγαίνει την προσεχή Πέμπτη 8 Μαΐου η ταινία "Βόλτα με τον Μολιέρο" (Alceste à bicyclette) του Φιλίπ Λε Γκε. 
Πρόκειται για μια κομεντί από το σκηνοθέτη της ταινίας «Οι Γυναίκες Του Τελευταίου Ορόφου» που αναμένεται να χαρίσει στιγμές γέλιου αλλά και προβληματισμού.
Όλα αρχίζουν όταν στο απόγειο της υποκριτικής του καριέρας, ο Σερζ Τανέρ. αποφασίζει να γυρίσει την πλάτη στον κόσμο της σόου μπιζ μία και καλή. Ήταν όλα πολύ θλιβερά – είχε φθαρεί μέσα σε ένα επάγγελμα, στο οποίο ο ένας πρόδιδε τον άλλον. Ο Σερζ αποσύρεται για να ζήσει σαν ερημίτης σε ένα υποβαθμισμένο σπίτι στο νησί Ιλ ντε Ρε, στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στις Γαλλικές ακτές.
Τρία χρόνια αργότερα, ο Γκοτιέ Βαλένς, ένας δημοφιλής και αγαπητός τηλεπαρουσιαστής, θα εμφανιστεί στο νησί. Πηγαίνει εκεί με σκοπό να του κάνει μια πρόταση να επιστρέψει στο θέατρο για να παίξει το ρόλο του Μισάνθρωπου στο κλασσικό έργο του Μολιέρου. Ο Σερζ αρνείται κατηγορηματικά και ορκίζεται πως δε θα γυρίσει ποτέ ξανά στο σανίδι. Κάτι όμως μέσα του προσπαθεί να του αλλάξει τη γνώμη. Προτείνει στον Γκοτιέ να προβάρουν την πρώτη σκηνή του έργου, ένας διάλογος μεταξύ Αλσέστ και Φιλίντ. Μετά από πέντε μέρες πρόβας θα αποφασίσει αν θα δεχτεί το ρόλο.
Οι πρόβες ξεκινούν…
Ερμηνεύουν: Φαμπρίς Λουκινί, Λαμπέρ Ουίλσον, Μάγια Σάνσα, Ανί Μερσιέ και Κριστίν Μουριγιό. 
Για να δείτε το τρέιλερ πατήστε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=hPeXDEBSMgw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου