Σάββατο βράδυ, κρύο και όπως είναι φυσικό αποζητούμε ένα ζεστό χώρο για την έξοδό μας. Η παρέα ψηφίζει σινεμά, αλλά όταν φθάνουμε στο γκισέ του πολυ-κινηματογράφου μετά από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην δελεαστική μυρωδικά ποπ κορν και νάτσος καθώς και την απίστευτη φασαρία των θαμώνων, μαθαίνουμε ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντηληθεί για την ταινία της επιλογής μας. Για κακή μας τύχη παίρνουμε απόφαση στο λεπτό, και γράφω δυστυχώς γιατί πληρώσαμε εισιτήριο για μια ταινία που έχουμε ξαναδεί πολλάκις και χωρίς καμία πρωτοτυπία!
της Μαρίας Αλιμπέρτη

Ναι, μεν οι σκηνές με μάχες προκαλούν ένταση στους νευρώνες του εγκεφάλου μας, άλλα δε όταν μια ταινία αναλώνεται κατά τα 2/3 της σε πολεμοχαρείς σκηνές το μόνο που προκαλεί εν τέλει στον εγκέφαλο είναι η τάση να κάνει ένα διάλειμμα για ύπνο.
Ο διπλανός μου φανερά βαρέθηκε, εγώ χασμουρίθηκα, ένας ακόμη από την παρέα κοίταζε τακτικά το ρολόι του. Παροδικά χάζεψα το love story του ξωτικού και του νάνου που ευτυχώς δεν είχε το συνηθισμένο τέλος "έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα".

Σε αυτό το εγχείρημα κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου του Τολκιν το μόνο που μπορείς να θαυμάσεις είναι τα εφέ, τα κοστούμια και γενικότερα την επίδραση της τεχνολογίας στην 7η τέχνη γιατί κατ'άλλα η ταινία θυμίζει αυτό που στην καθομιλουμένη λέμε... το παραδοσιακό φαγητό της Σαντορίνης, την φάβα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου