Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ο ΑΙΑΣ από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο Θέατρο Βράχων

Οι ηθικές αξίες, η παρακμή, η αδυναμία να προδόσεις τις αντιλήψεις σου, η πολιτική... Το  Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει, μετά την καλλιτεχνική επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση των χιλιάδων θεατών που κατέκλυσαν την Επίδαυρο, τον ΑΙΑΝΤΑ του Σοφοκλή τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα.
Η  παράσταση  «ΑΙΑΣ»  παρουσιάζεται  σε  μετάφραση  Δ.  Ν.  Μαρωνίτη, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και τους κεντρικούς ήρωες ερμηνεύουν οι :Νίκος Κουρής, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Τσορτέκης, ΕλένηΟυζουνίδου, Παντελής Δεντάκης, Γιάννης Κλίνης, Δημήτρης Παπανικολάου.
 Ο  Αίας θεωρείται η παλαιότερη από τις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, ενδεικτική ωστόσο της θεατρικής ιδιοφυΐας του. Μετά το θάνατο του Αχιλλέα, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων είναι  ο Αίας.  Ωστόσο,  κατά την κρίση των όπλων, οι  Έλληνες αρχηγοί αποφασίζουν τα όπλα του νεκρού ήρωα να δοθούν στον Οδυσσέα. Ο Αίας θίγεται βαθιά από τη μεγάλη αδικία. Θυμωμένος, επιχειρεί να επιτεθεί τους Αχαιούς, όμως η Αθηνά θολώνει το μυαλό του και η φονική του μανία ξεσπάει στα κοπάδια τους. Όταν συνέρχεται και συνειδητοποιεί τι έκανε, η αξιοπρέπειά του έχει πληγεί τόσο ώστε ο ήρωας επιλέγει να αυτοκτονήσει.Ο κεντρικός ήρωας, ανυπέρβλητα γενναίος, παλεύει με τη μοίρα του, καθώς επιθυμεί  μόνος  του  να  ορίζει  ζωή  και  θάνατο,  απορρίπτοντας  σταθερά  τη  θεϊκή βοήθεια. 

πληροφορίες: 210.9212900/2109212901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου