Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Έκθεση Leonardo Cremoni-ιταλικός αέρας στην Ύδρα

Τριήμερο αφιέρωμα στον Leonardo Cremoni παρουσιάζουν ο Δήμος της Ύδρας σε συνεργασία με την ιταλική πρεσβεία της Αθήνας, το ιταλικό Ινστιτούτο  στην Αθήνα, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας και τα ιταλικά εστιατόρια  στην Ύδρα.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη ανθολογική έκθεση του Ιταλού ζωγράφου  μιας από τις σημαντικότερες μορφές τις νέας παραστατικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής, δασκάλου πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που οργανώνει η διευθύντρια του μουσείου κα Ντίνα Αδαμοπούλου και επιμελείται ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας. Παρουσιάζονται 32 συνολικά έργα του, λάδια, έργα σε χαρτί και χαρακτικά. 
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρέσβης της ιταλικής δημοκρατίας κ. Luigi Marras το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 8:30.
Μετά την έναρξη των εκδηλώσεων, η διεθνούς φήμης σολίστ Svetlana Karpurkina θα παρουσιάσει έργα για πιάνο Ιταλών συνθετών στον υπαίθριο χώρο θεάτρου και συναυλιών του μουσείου.
Από την κινηματογραφική λέσχη Ύδρας και τον πρόεδρό της κ Λάκη Χρηστίδη σε
συνεργασία με τον σκηνοθέτη, εικαστικό κ Παναγιώτη Ράππα, και τις τρεις βραδιές οργανώνονται προβολές ταινιών του ιταλικού νεορεαλισμού. 
Την Κυριακή, στον θερινό κινηματογράφο της Λέσχης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ιταλικό σινεμά με τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή και τον Παναγιώτη Ράππα στις 22:45 ανάμεσα σε δύο προβολές.
Παράλληλα, οι σεφ των τριών ιταλικών εστιατορίων του νησιού δημιουργούν για κάθε μέρα του αφιερώματος ένα εντελώς πρωτότυπο πιάτο ιταλικής κουζίνας και προσφέρουν ένα απεριτίφ δώρο στους πελάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου