Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Έκθεση από δυο μουσεία: Τέχνη της Μνήμης και της Μνημόνευσης

 




Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και το Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιούν τα σπονδυλωτά εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα».

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία και συνδιοργάνωση των δύο μουσείων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Υπηρεσιών του, ενώ υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.
Η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Τέχνη της Μνήμης και της Μνημόνευσης», που παρουσιάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με την επιμέλεια του Βίκτωρ Κοέν, στην οποία συμμετέχετε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής πρότασης των δύο μουσείων.
Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα στις 17 Μαιου στις 18:00 στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ενώ η τελετή θα συνεχιστεί στο χώρο του Επιγραφικού Μουσείου στις 19:00.

Ακόμη στο πλαίσιο εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, το Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιεί:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

 

11.00 -12.00

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Λίθινες Διαδρομές: Ιστορία από Πέτρα. Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα», από την αρχαιολόγο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κα Αναστασία Λουδάρου.

12.30 – 13.30

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους» από τον επίτιμο Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, κο Χαράλαμπο Κριτζά.

 

18.30 – 19.30

Παρουσίαση του βιβλίου του Richard L. Hunter, «Greek Epitaphic Poetry: A Selection”, από την επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κ. Κατερίνα Καρβούνη, την καθηγήτρια κλασικών σπουδών του Παν/μιου του Brown των ΗΠΑ, κ. Johanna Haning και τον Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, κ. Αθανάσιο Θέμο.

 

 

20.00 – 21.00

Θεατρική παράσταση «Αχιλλέως έρωτες», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, κείμενα της Χριστίνας Καραβεζύρη και σκηνογραφία Ντέιβιντ Νεγρίν. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ντίνα Αβαγιανού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου και Μάριος Κρητικόπουλος.

Συνδιοργάνωση με την ΑΜΚΕ «Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμού».

Περιορισμένες θέσεις θεατών, για τις οποίες θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας (κρατήσεις στο achilles.erotes@gmail.com ή στο τηλέφωνο 694 515 7212 [ώρες 18.00-21.00]).

 

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 12.00 - 15.00

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Το δικό μου μουσείο» της Emma Lewis (εκδόσεις Πουά). Παρουσίαση από τις εμψυχώτριες Γεωργία Σουβατζή και Γόνη Λούκα  σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο (κρατήσεις στο teee.ema@culture.gr  ή στο τηλέφωνο 210 8232950, 210 8847577).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου