Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ο Πειραιάς στο Harbor Heritage Story Telling- Ημερίδα για την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά

 


Η ημερίδα «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά» θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2022: 18.00-20.00 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Την ημερίδα διοργανώνουν το INSTITUTE FOR THE STUDY OF LOCAL HISTORY AND HISTORY OF ENTERPRISES Non Profit Organization (I.M.T.I.I.E.) και το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ηarbor Heritage Story Telling-HHST», με την υποστήριξη του Προγράμματος Εrasmus+ της Ε.Ε.
Το έργο στοχεύει να αναδείξει τις ευρωπαϊκές πόλεις – λιμάνια με πλούσια κληρονομιά, οι οποίες σπάνια θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί.
Μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες εκπροσώπων του Δήμου Πειραιά, θεσμικών Φορέων των παραγωγικών τάξεων της πόλης, ιστορικών και εκπροσώπων του έργου θα συζητηθεί η περίπτωση του Πειραιά και θα αναδειχθεί η σημαντική σημασία της πλούσιας πολιτιστικής του κληρονομιάς (υλικής και άυλης) για την κοινωνικοοικονομική και τουριστική ανάπτυξη του πρώτου λιμανιού της χώρας.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν το παράδειγμα του όμορφου λιμανιού του Split στην Κροατία καθώς και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου με στόχο την ενίσχυση της γνώσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, την ανάπτυξη και την προώθηση νέων διαδρομών «ανακάλυψης» μέσα στην πόλη του Πειραιά.

Κάντε εδώ την εγγραφή σας : https://lnkd.in/evKyed-c
Επικοινωνία: itrinquelle@medcenv.org - Tηλ. 21 3024 3159

Αίθουσα εκδηλώσεων-2ος όροφος
Γ. Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1,
Πλατεία Οδησσού - 185.31 Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου