Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών- Σειρά συζητήσεων για την εθνική μας αυτογνωσία

 



Η Ιστορικός, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη στο studio Μαυρομιχάλη θα κάνει την αρχή την 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 στη σειρά συζητήσεων με αφορμή την παράσταση «Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών»  του Παντελή Μπουκάλα.








Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει για τρίτη χρονιά , στο Studio Μαυρομιχάλη, το έργο του Παντελή Μπουκάλα, «Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών». Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, Στέλλας Κρούσκα και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Με βάση αυτή την ρήση του Παντελή Μπουκάλα, μετά από κάθε παράσταση, στο Studio Μαυρομιχάλη θα βρίσκεται  μια προσωπικότητα από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής, για να συζητήσουμε όχι μόνο για τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, αλλά και για την μεγαλειώδη στιγμή του Ελληνικού έθνους, την επανάσταση του 1821. Με τους ήρωές της, τους προδότες της, τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα, τις αντιφάσεις της, τις προσδοκίες, τις διαψεύσεις, τα φωτεινά αλλά και τα σκοτεινά της σημεία.  Και φυσικά για το πως αυτή η μεγαλειώδης εξέγερση, καθόρισε την συνέχεια του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.  Γιατί όπως πάλι σημειώνει ο Παντελής Μπουκάλας, « Η εθνική αυτογνωσία είναι ένα αέναο ζητούμενο»

Η είσοδος στη συζήτηση είναι δωρεάν για το κοινό που θέλει να την παρακολουθήσει.

Επόμενοι καλεσμένοι θα είναι στις 18 Οκτωβρίου ο ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας Λευτέρης Παπακώστας και στις 15 Νοεμβρίου ο ερευνητής και  ιστοριοδίφης  Κωνσταντίνος Τσιώλης. 

Λίγα λόγια για την παράσταση :


Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ από ποια πρόσωπα  ή ποια γεγονότα πήραν τα ονόματά τους οι οδοί και οι πλατείες που ζούμε ή εργαζόμαστε ή διασχίζουμε σε καθημερινή βάση; Έχουμε ποτέ επιχειρήσει αυτήν την μικρή  σύνδεση με το παρελθόν μας; 

Αυτή ήταν η αφορμή για να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας παράστασης για τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, έναν από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821, από τον οποίον πήρε το όνομά της η οδός Μαυρομιχάλη και κατ’ επέκταση το θέατρό μας, studio Μαυρομιχάλη. 

Και είχαμε την τεράστια τύχη και τιμή, συνοδοιπόρος μας σε αυτή μας  την προσπάθεια, να είναι ο Παντελής Μπουκάλας που ανέλαβε την συγγραφή του έργου.

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ MORE.COM 

Προνομιακή τιμή προπώλησης μόνο 8 ευρώ για όλες τις παραστάσεις

 Ισχύει για αγορά εισιτηρίων μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

https://www.more.com/theater/petrompeis-mauromixalis-kai-to-fasma-ton-fatrion-gia-triti-xronia/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου