Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα "Μυστικά Ελέγχου της Πείνας και της Διατροφής"


Πριν από λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να  παρακολουθήσω το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα "Μυστικά Ελέγχου της Πείνας και της Διατροφής" που παρουσίασαν δύο επιστήμονες ειδικευμένοι στις διατροφικές διαταραχές, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας και η ψυχολόγος Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μεταίχμιο.

Το σεμινάριο αυτό ήταν άκρως ενδιαφέρον. Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διακεκριμένος στον τομέα του και με βαθιά γνώση της σχέσης του ανθρώπου με την τροφή και κατ' επέκταση την Διατροφή στο σύνολό της, έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων κεφαλαίων του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο "THIN...POSITIVE" που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Επίσης, χρησιμοποιώντας πιστά αντίγραφα τροφών, εξήγησε με απλό τρόπο τι σημαίνει μερίδα για τον κάθε άνθρωπο και ποια είναι η ποσότητα φαγητού που είναι τελικά απαραίτητη για  να χορτάσουμε την πείνα μας, κάθε πότε πρέπει να τρώμε αλλά και τι τελικά είναι θρεπτικό για τον οργανισμό μας μέσα από την πληθώρα των τροφών που μας προσφέρονται καθημερινά σε αφθονία.  Με τη σειρά της η Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά, μέσω μιας εμπεριστατωμένης παρουσίασης, μίλησε για την ψυχολογική πλευρά του θέματος διατροφή και εξήγησε πως μπορούμε να ενισχύσουμε την θετική σκέψη μας ώστε να ωφεληθεί άμεσα και το σώμα μας.
Το σεμινάριο αυτό για όσους το έχασαν, επαναλαμβάνεται αύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 12 μμ, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου, 24 Αθήνα. Σπεύσατε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου