Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στο Ταξίδι των Μουσών μας καλεί απόψε ο Γιώργος Βουκάνος στο ΕΑΜ

Νύφες του νερού και του βουνού που έγιναν θεότητες θα βρεθούν για λίγο ανάμεσά μας στην αίθουσα του Βωμού. Οι κόρες της Μνημοσύνης και του Δία, παρθένες που μας κάνουν να ξεχνάμε τα βάσανά μας και απαλύνουν τους πόνους μας, κατά των Ησίοδο, θα γίνουν οδηγός μας σε μια μουσική και όχι μόνο περιπλάνηση. Οι Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη παρουσιάζουν με πρωτότυπο τρόπο την εξέλιξη των τεχνών μέσα στον χρόνο.
 Εάν είστε εραστές της Τέχνης μην χάσετε απόψε μια μοναδική εκδήλωση για τις Μούσες, σε έναν χώρο- ιερό ναό του Πολιτισμού. Ο Διευθυντής του Εθνικού και Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς και η Πρόεδρος της Εταιρείας των Φίλων κα Ευθαλία Μπαρμπάτη - Βάρτσου σας προσκαλούν στην εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 ετών της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου θα παρουσιασθεί στην αίθουσα του Βωμού,το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου "Το Ταξίδι των Μουσών" με την Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, τον Βαρύτονο Δημήτρη Παπαγεωργίου και Σολίστ πιάνου Neville Jasson FahyΟ πολυγραφότατος συνθέτης των μουσικών παραστάσεων «Opre Roma», «Ιωνίας Εγκώμιον», «Physis-Γαία», «Ένα Παιδί μετράει τα Άστρα», «Λόγια της Πλώρης» και «Νότιες Θάλασσες», ο Ηλείος συνθέτης Γιώργος Βούκανος, Γενικός - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ολυμπισμού Terra Olympia, αναμένεται να μας παρασύρει στα μονοπάτια του χρόνου.
Σενάριο/Στίχοι Μαίρη Βούκανου Ποίηση: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Ανδρέας Καρκαβίτσας, Κωστής Παλαμάς, Βασίλης Κουρής, Δημήτρης Ρουμπάνης 
ώρα έναρξης 18.00

1 σχόλιο:

  1. Ας ακούσουμε ένα δείγμα από το "Ταξίδι των Νυμφών". Λέγεται "Νότιες Θάλασσες". Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε youtube.
    http://youtu.be/jiaJ-2GmFPw

    ΑπάντησηΔιαγραφή