Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η αποθέωση της μητρότητας στην Γέρμα του Λόρκα που επιστρέφει στο θέατρο Βικτώρια


Πόθος για  το παιδί, εμμονή,  άνυδρο γυναικείο σώμα. ...Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα χαράζει μια αιμάτινη πορεία που αποθεώνει την μητρότητα ως ύψιστη μορφή δημιουργίας. Συμβολικά το ον έρχεται από το φως της γέννας στο σκοτάδι της ματαίωσης, από τη Γυναίκα- Δημιουργό στη Γυναίκα- Αυτουργό. Σ΄ένα υποβλητικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί το αρσενικό στοιχείο και ας απουσιάζει ακούγονται ιαχές γυναικών, η Γέρμα φέρεται σαν ηρωίδα τραγωδίας... Η ΓΕΡΜΑ επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από 6 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. στο θέατρο Βικτώρια.
 Σε μια ιδιαίτερα συγκυρία 80 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου, στην ματωμένη και μόνη Ελλάδα του 2014, στην δίνη μιας κρίσης, εννέα νέοι

ηθοποιοί, μέσω της ομαδικής σύμπραξης, αναζητούν στο κλασικό κείμενο του κορυφαίου ισπανού ποιητή, μεταφρασμένο από την Τζένη Μαστοράκη, το καθολικό και διαχρονικό εκείνο στοιχείο που φωλιάζει στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η σκηνοθέτης Λίλλυ Μελεμέ επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία μιας γυναίκας που, κόντρα σε όλες τις κοινωνικές νόρμες, αμφισβητεί και εν τέλει πράττει.
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία παραστάσεων στον Πολυχώρο Vault τη χειμερινή σαιζόν 2013-14 και με συμμετοχή σε μεγάλα θεατρικά και καλλιτεχνικά φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου