Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ» για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν


Γυναίκες με φλογισμένο πάθος για την ζωή παίζουν  με την φωτιά! Η πολυβραβευμένη ταινία σε διεθνή φεστιβάλ «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΜΕ  ΤΗ ΦΩΤΙΑ» για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, της Αννέτας Παπαθανασίου που έχει προβληματίσει το κοινό  με τις ταινίας σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Αλκυονίδα.
Στην Καμπούλ, στην καρδιά του Αφγανιστάν η Αννέτα  Παπαθανασίου, ηθοποιός  η  ίδια  και  σκηνοθέτης διδάσκει την  Αντιγόνη του Σοφοκλή και καταγράφει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την βασανισμένη από τον πόλεμο χώρα.
Και όμως ο τόπος δεν απέχει από το ιστορικό φόντο των αρχαίων τραγωδιών.Η δημιουργός αφηγείται ιστορίες γυναικών ηθοποιών που, σαν σύγχρονες Αντιγόνες, έχουν την τόλμη να ασχοληθούν  με  το θέατρο και  αντιμετωπίζουν  σκληρή κριτική,  κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους. 

Από  την  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  αρχίζουν  πάλι  οι  προβολές  της πολυβραβευμένης  ταινίας  της Αννέτας  Παπαθανασίου  «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΜΕ  ΤΗ ΦΩΤΙΑ»,  στην  Αθήνα  (στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ) και στη Θεσσαλονίκη,(στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα Παύλος Ζάννας).Η  ταινία  είναι  μια  παραγωγή  των  TOPCUT-MODIANO και  OH MY DOG καισυμπαραγωγή του ΟΤΕ TV και της ΝΕΡΙΤ.  
       Στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ εκτός από την εν λόγω ταινία θα προβάλλονται και οι δύο προηγούμενες βραβευμένες ταινίες της δημιουργού, «ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ ΤΟΥ HINDU KUSH» και «QADIR, ΕΝΑΣΑΦΓΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ».      Μια τριλογία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένα οδοιπορικό σε περιοχές που σπαράσσονται  από  πολέμους.  Η  Αννέτα  Παπαθανασίου  ταξιδεύει, αποτυπώνοντας συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες, σκληρές καταγραφές,σε χώρες σαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου