Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ολοκαύτωμα και μνήμη...μια επίκαιρη συζήτηση;

Το φαινόμενο του Ολοκαυτώματος στην Ευρώπη και την Ελλάδα, καθώς και τη γέννησή του μέσα από το υπόβαθρο του αντισημιτισμού θα συζητήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εστιάζοντας ακόμη και  στη σημερινή κατάσταση και στο ζήτημα της ωρίμανσης της μνήμης και των πολιτικών μνημόνευσης, παλαιότερα αλλά και στις μέρες μας.
Κορυφαίοι ειδικοί της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας θα λάβουν μέρος στη συζήτηση «Ολοκαύτωμα και μνήμη» που θα πραγματοποιηθεί  την   προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου (ώρα έναρξης: 19.00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος η Annette Wieviorka [Αννέτ Βιβιορκά], ιστορικός και Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, ο Μark Weitzman [Μαρκ Βάιτσμαν], Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του Simon Wiesenthal Center (Ηνωμένες Πολιτείες) και Πρόεδρος της Επιτροπής για την Άρνηση του Ολοκαυτώματος και τον Αντισημιτισμό της Διεθνούς Συμμαχίας για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος [International Holocaust Remembrance Alliance-IHRA], καθώς και η Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικός, Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης Πρόεδρος του Eφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.
Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας). Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η σύνδεση θα είναι εφικτή την ίδια μέρα της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου