Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το Κυανό φέρνει Βενεζουελάνικο Κινηματογράφο στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Ένας επιτυχημένος φωτογράφος που αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του με τον Φαμπρίσιο, πηγαίνοντας να ζήσει μαζί του. Αναπάντεχα,  όμως,   αναγκάζεται  να αναλάβει  το γιό του Αρμάντο,  που ζει  στην Ισπανία και τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιος του φτάνει με μια βαλίτσα  γεμάτη  με  παράπονα,  κάνοντας  ακόμα  πιο  δύσκολο  στο  Ντιέγο  να αποκαταστήσει  τη  μεταξύ  τους  στοργική  σχέση.  Στο  μεταξύ,  μια  ομάδα  από ακραίους ομοφοβικούς επιτίθεται βίαια στον Φαμπρίσιο με αποτέλεσμα αυτός να πέσει σε κώμα.    
 Η πολυβραβευμένη  ταινία,  όπως με το  Βραβείο  Γκόγια  2014 "Κυανό" παρουσιάζεται υπό την αιγίδα  της Πρεσβείας  της  Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας  της  Βενεζουέλας  στην  Ελλάδα, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το έργο του διακεκριμένου βενεζουελάνου σκηνοθέτη Μιγκέλ Φεράρι, θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 19:30, με ελληνικούς υπότιτλους. 
Θα ακολουθήσει  Κινηματογραφικό  Φόρουμ  με  τίτλο  «Η  νέα  εποχή  στον Βενεζουελάνικο Κινηματογράφο», όπου θα παρουσιαστεί η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειώσει ο Κινηματογράφος στην Βενεζουέλα  τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί,  ότι  η  Μπολιβαριανή  Κυβέρνηση  έχει  ενισχύσει  τις  κρατικές κινηματογραφικές παραγωγές  και  έχει  συντελεστεί  μεγάλη πρόοδος  σε  αυτόν τον τομέα,  με  αποτέλεσμα  η  εγχώρια  παραγωγή  της  να  έχει  ξεπεράσει  χώρες  με κινηματογραφική παράδοση όπως η Αργεντινή και η Χιλή.  Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι παρευρισκόμενοι  θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον σκηνοθέτη της ταινίας, Μιγκέλ Φερράρι, τον οποίο θα συνοδεύει στο πάνελ και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου