Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι γειτονιές "ξεχυλίζουν" Τέχνη στο Poros Arts Festival-Πόρου Δρώμενα

Ένα νησί, μια γιορτή, με αυτό το σύνθημα οι κάτοικοι του Πόρου, με την βοήθεια του Δήμου, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Poros Arts Festival-Πόρου Δρώμενα». Με 18 ημέρες τέχνης και με πολιτιστικά δρώμενα διάσπαρτα στις γειτονιές του Πόρου, ο φετινός Ιούλιος αποκτά χρώμα στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. 
Δεκατέσσερις συναυλίες, πέντε εκθέσεις, με συμμετοχή δύο σχολών καλών τεχνών, κινηματογράφο, θέατρο, χορό και ακροβάτες θα ζωντανέψουν κάθε γειτονιά του νησιού και θα δώσουν άλλη πνοή στο καλοκαίρι.



H προσπάθεια θα είναι διαρκής, όλο τον χρόνο, με πολύμορφες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα με τελικό στόχο την μόνιμη ανάδειξη του νησιού σε τόπο που ο πολιτισμός κατοικεί, δημιουργεί και δίνει φως για το μέλλον. 
Η γιορτή άρχισε στη γειτονιά του Χριστού στη Ρουκουτίμα, επέλεξαν οι διοργανωτές του Poros Arts Festival 2015 με συναυλία του Βαγγέλη Τζίτζη από τον Πόρο,  ο οποίος ξύπνησε αναμνήσεις με αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας του 1960 & 1970.


Ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη αναμένεται να δημιουργήσουν το αδιαχώρητο στην παραλία του Πόρου το Σάββατο 18 Ιουλίου. 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα εμφανιστούν επίσης η Μόρφω Τσαϊρέλη, η Στέλλα Κωστάκη, οι Δυσανατόλια, το Κουαρτέτο του Γιάννη Οικονομίδη, η Σάσα Παπαλάμπρου & ο Απόστολος Καλτσάς, οι Glitter Grotesque, οι Human Asteroid, οι Impulse και οι Caracatu. 
Αυτό όμως που όλοι περιμένουν, είναι η συναυλία από το Ρολόι του Πόρου. Στην φετινή διοργάνωση το σήμα κατατεθέν του νησιού θα φιλοξενήσει, ένα ακόμη δικό του παιδί, την Κατερίνα Οικονόμου.


Πέντε εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε διαφορετικά σημεία του Πόρου. Εικαστικοί από το νησί θα φιλοξενηθούν στο ισόγειο του Δημαρχείου από τις 4 Ιουλίου. Στο κτήριο Συγγρού θα εκθέσουν οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας από τις 5 Ιουλίου, έως 12 Ιουλίου ε τους συμμετέχοντες:
Βήτα Ραφαέλα, Δημοπούλου Μάρα, Καραμανίδης Γιώργος, Κεραμαρίδης Καλλίνικος,  Κούκκος Μανώλης, Μανέττα Ευαγγελία, Παπαμιχαήλ Αγγελική, Σαμαρά Άννα Μαρία, Σαμουηλίδου Βίκυ, Σπίνουλα Ίριδα.
Έργα τουυς θα εκθέσουν και οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πόρου.
 Στις 15 Ιουλίου το ισόγειο του Δημαρχείου θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Όλα είναι Δρόμος» και δύο μέρες αργότερα, θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων «Δρόμοι της ζωής, Δρόμοι που φεύγουν» παραγωγής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου