Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση του Κωστή Γεωργίου- Ο εξπρεσσιονισμός συναντά το χρώμα

To Myrό Antiques House παρουσιάζει μία έκθεση με χαρακτηριστικά έργα του αναγνωρισμένου σε διεθνές επίπεδο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου στους χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki Hotel.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του νέου έτους.
Ο μοναδικός εξπρεσσιονισμός, έμπλεος χρώματος, τόσο χαρακτηριστικός στα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου αντικατοπτρίζεται σε αυτή την προσεκτική επιλογή των έργων του. Οι μορφές που εμφανίζονται στα έργα δεν έχει καταβληθεί προσπάθεια να εξυπηρετούν κανέναν ρεαλισμό, πέραν αυτόν της έννοιας
που ενθυλακώνουν, του δραματικού περιεχομένου  και του μυστηρίου που και η εικονιζόμενη προσωπικότητα προσπαθεί να επιλύσει με την ύπαρξη της. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ζωγραφικής του εικαστικού δημιουργού είναι ακριβώς το γεγονός ότι ο εξπρεσιονισμός του δεν παραδίδεται στο χρώμα, αλλά η δυαρχία σχεδίου και χρώματος, που καθιστούν τα έργα συγκλονιστικά μοναδικά και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η σχέση του Κωστή Γεωργίου με την γλυπτική είναι εξίσου μοναδική, καθώς δικαιώνει τον χαρακτηρισμό “εικαστικός δημιουργός”, αφού δημιουργεί μία νέα οντολογία μορφών με τα έργα του”, σημειώνει σε κείμενο του ο Εικαστικός Επιμελητής του  Myrό Antiques House  κ. Πάρης Καπράλος.
Ο κ Γεωργίου έχει εκθέσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα Μουσεία και γλυπτά του κοσμούν τον δημόσιο χώρο σε δεκάδες πόλεις διεθνώς. Ζωγραφικά και γλυπτικά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μόνιμες συλλογές ιδρυμάτων και Μουσείων. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες εικαστικούς δημιουργούς.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Hyatt Regency Thessaloniki για την διοργάνωση εκθέσεων και εικαστικών δράσεων στους χώρους του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσονται εκθέσεις καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την Myrό Gallery και την Greek Marble Initiative που είναι δύο από τις δράσεις/projects του γνωστού ελληνικού Οίκου δημοπρασιών. 
Έως  την 1η Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου