Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ο Ερρίκος ο 5ος στο 6ο Athens Open Air Film Festival

Το 6ο Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει την προσοχή Παρασκευή 26 Αυγούστου - Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης) 
Αφιέρωμα "Shakespeare in the City" - "Ερρίκος ο 5ος" (Henry V, 1944) του Λόρενς Ολίβιε.
Πόλεμος, διαφθορά, ρομαντισμός και …Λόρενς Ολίβιε. Ο ηθοποιός που αποτέλεσε συνώνυμο της σαιξπηρικής αναπαράστασης σε θέατρο και σινεμά, αναλαμβάνει το ρόλο του Ερρίκου του 5ου και ενορχηστρώνει ως σκηνοθέτης μερικές από τις πιο επικές (και αιματηρές) σκηνές μάχης της 7ης τέχνης.
Επίσης τη Δευτέρα 29/8, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Το Θέατρο του Αίματος»(1973), του Ντάκλας Χίκοξ.

Σημειώνεται ότι  για 4η συνεχή χρονιά, και συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό. 

 "Shakespeare in the City": Κατά τον 15 ο αιώνα, ο Ερρίκος Ε της Αγγλίας, διαδέχεται στον θρόνο τον πατέρα του και θυσιάζει την άστατη ζωή που έκανε ως τότε, για να γίνει υπεύθυνος μονάρχης. Το σημαντικότερο θέμα με το οποίο έπρεπε να ασχοληθεί ήταν η διαμάχη μεταξύ της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Ερρίκος αποφασίζει να οργανώσει εκστρατεία κατά της Γαλλίας. Ο Αγγλικός στρατός πολιορκεί το κάστρο του Άρφλερ, όπου συντρίβεται. Εξαντλημένος τότε ο Ερρίκος, οδηγεί τους άνδρες του κατά της γαλλικής υπαίθρου με σκοπό να καταλάβει το Καλαί. Πόλεμος, ένταση και διαφθορά, δίνουν στην μεγάλη οθόνη μερικές από τις πιοεπικές σκηνές μάχης.
Διάρκεια: 136′

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου