Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

The Labyrinth of Athens- σε τριπλή εικαστική εξερεύνηση της πόλης

Λαβύρινθος, κατά την ελληνική μυθολογία ήταν ένας περίπλοκος μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τον Δαίδαλο για λογαριασμό του βασιλιά Μίνωα για να δεσμεύσει τον Μινώταυρο...ο Λαβύρινθος αποτυπώθηκε στην γλώσσα μας και συνυφάνθηκε με  τους  πολύπλοκους διαδρόμους και την δυσκολία εξόδου...
Η  κάτοψη  μιας πόλης δημιουργεί στο μυαλό την εικόνα ενός Lαβύρινθου . Μια εικόνα γεμάτη mυστήριο σε υπόγεια  μέρη  όπου ο ανθρώπινος νους φτιάχνει σκηνές σκοτεινές, με  ένα συνεχή φόβο  μήπως και συναντήσει τον Μινώτavrο  του.
Αυτό το Μινώταυρο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες της τριπλής ταυτόχρονης εξερεύνησης του alter ego μέσα από τα έργα του εικαστικού Κωνσταντίνου Βερούτη, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας, στην έκθεση ΄΄The Labyrinth of Athens΄΄ που θα πραγματοποιηθεί από τη 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο ΄΄ Λαβύρινθος της Αθήνας΄΄   περιλαμβάνει progressive έργα ζωγραφικής που σκοπό έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ιδιαίτερου κοινού στο οποίο απευθύνονται και να το βάλουν να εξερευνήσει τον εσωτερικό του κόσμο, να αντικρύσει τον καθρέπτη του μυαλού του, να ανακαλύψει τους φόβους του, τις απόκρυφές, τολμηρές, σκοτεινές αλλά και φωτεινές πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του σε συνδυασμό με τα ΄΄πρέπει΄΄ και ΄΄ θέλω΄΄ του, τονίζοντας όμως τη βασική αρχή ότι ΄΄ όλοι οι  άνθρωποι αποτελούν μία συμπαγή  ομάδα΄΄!

Οι τρείς χαραγμένες διαδρομές είναι ΄΄συν του τάγματος΄΄, ΄΄ειρήνη ΄΄ & ΄΄μεταμόρφωση΄΄
και περικλείουν τις εξής περιοχές της Αθήνας με τη σειρά : Πλατεία Συντάγματος, Πλατεία Αγίας Ειρήνης και Μεταξουργείο με διαφορετικές ημερομηνίες παρουσίασης  έργων στο κοινό ως αυστηρή αλληλουχία, συνέχεια και τερματισμό σε κοινές ημερομηνίες έκθεσης και στα τρία σημεία. Η πορεία που καλούνται να ακολουθήσουν οι επισκέπτες είναι συγκεκριμένη ξεκινώντας στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 από το ΄΄Low Profile΄΄, συνεχίζοντας στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 στο ΄΄Rooster΄΄  και καταλήγοντας στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00  στο ΄΄ Κλωστήριον΄΄.

Art exhibition consultant & pr : Χρήστος Πετρίδης / info: 698 5015 875


 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 Low profile: Βουλής  7  - στοά Μπολάνη  - Σύνταγμα (5/9/2016)
 Rooster : πλατεία αγίας ειρήνης  4  - Μοναστηράκι (12/9/2016)
 Κλωστήριον : μυλλέρου 1 7 – πλατεία αυδή – Μεταξουργείο (19/9/2016)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου