Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πρεμιέρα για την παράσταση "Για μια ανάσα..."

 Δύο γυναίκες, ο αγώνας για την επιβίωσης, η μυθοποίηση του χρήματος σε μια  Ευρώπη που καταρρέει… Δύο γυναίκες αναζητούν τη δική τους Ιθάκη σε μια ήπειρο που ζει την παρακμή της, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;
 H Ελένη Ράντου  με τον Σταμάτη Φασουλή  σκηνοθετεί  το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει από τη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο θέατρο Διάνα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.
Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι  ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης. 
Ένα ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.
 Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας αλλά κι ένα ταξίδι  πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια  που μας επιβάλλουν οι καιροί..χιλιάδες όμοιες σκέψεις γίνονται αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος 
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:30Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου