Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η τρελή χαρά, η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι...θα μας συγκινήσει

Δυο αταίριαστες γυναίκες σε μια γλυκόπικρη ιστορία: η Μπεατρίς, μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου και η Ντονατέλα, μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο, και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική.
Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι σε σενάριο των  Francesca Archibugi και Paolo Virzi αφηγείται την ιστορία της απρόβλεπτης και συγκινητικής φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο γυναίκες, καθώς εγκαταλείπουν το ψυχιατρικό ίδρυμα, σε αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας.

Μετά το Ανθρώπινο Κεφάλαιο, ο σκηνοθέτης Πάολο Βίρτζι συνεργάζεται ξανά με τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, σε αυτή τη βαθιά ανθρώπινη ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στο  Δεκαπενθήμερων των Σκηνοθετών, του Φεστιβάλ Καννών 2016. Η ταινία, κωμωδία και δράμα μαζί, αναμένεται να είναι ένα ακόμη δείγμα του ούριου κινηματογραφικού ανέμου που πνέει στη γείτονα χώρα.

Βραβεία / Συμμετοχές:

·         Επίσημη Συμμετοχή Δεκαπενθήμερων των Σκηνοθετών, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2016
·         Επίσημη Επιλογή, Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016
·         Επίσημη πρεμιέρα αφιερώματος Italian Film Days, 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
·         Βραβείο Κοινού (Δεύτερη Θέση),  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βαρσοβίας 2016


Παίζουν: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti
Χώρα: Ιταλία, Γαλλία
ΑΚΑ: La Pazza Gioia

Διάρκεια: 116  λεπτά
Έτος: 2016
StraDa Films, σε συνεργασία με τη Seven Films

Από 17 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου