Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Διαδημοτικά Πολιτιστικά Δρωμένα με ελεύθερη είσοδο

Το 1ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαδημοτικών Πολιτιστικών Δρωμένων παναττικής εμβέλειας του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,.
Μετά την  παναττική συνάντηση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο πολιτιστικό κάλεσμα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, η προσπάθεια συνεχίζεται προκειμένου να αξιοποιήσει τις Πολιτιστικές δομές των Δήμων σε έναν ενιαίο κορμό αυτοδιοικητικής εξωστρέφειας και δημιουργικής λογικής, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης,  
Την παρουσίαση του πλαισίου συνεργασίας των Δήμων στο 1ο πιλοτικό πρόγραμμα
διαδημοτικών πολιτιστικών δρωμένων έκανε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, η οποία μεταξύ άλλων  επεσήμανε ότι το εγχείρημα πραγματοποιείται με γνώμονα την ποιοτική ψυχαγωγία των πολιτών μας και την πολιτιστική αφύπνιση των Δήμων, υλοποιώντας εκδηλώσεις και θεματικά Φεστιβάλ το επόμενο διάστημα, εντελώς δωρεάν για το κοινό.
Η δράση υποστηρίζεται από τη  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με στόχο  τη δημιουργία μιας ενιαίας Χάρτας Πολιτισμού πανελλαδικής διαδημοτικής εμβέλειας. Ο δήμαρχος Σαρωνικού , Γεώργιος Σοφρώνης τόνισε οτι αποτελεί ευκαιρία ε να αναδείξουμε την πλούσια ιστορική μας κληρονομιά μέσα από κοινές δράσεις Πολιτισμού. Το διαδημοτικό εγχείρημα αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης των κοινωνιών μας, προσφέροντας σημαντικές πολιτιστικές διεξόδους. Επίσης ο δήμαρχος Λαυρεωτικής
Δημήτρης Λουκάς υπογράμμισε στα λεγόμενά του ότι με τη συνένωση δυνάμεων μπορούμε να στοχεύσουμε σε μια πραγματική πολιτιστική αποκέντρωση, δημιουργώντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης των κοινωνιών μας. Όλοι μαζί, σίγουρα πετυχαίνουμε περισσότερα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα Διαδημοτικών δρωμένων παναττικής εμβέλειας, περιλαμβάνει ανεξάρτητες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και 4 θεματικά φεστιβάλ για τη Χορωδία, το Θέατρο, τη Μουσική και τις Παραδόσεις. Συμμετέχουν Δήμοι και ανεξάρτητα Ιδρύματα -  Σύλλογοι Πολιτισμού απ’ όλη την Αττική. Επίσης, οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα Φεστιβάλ είναι οι εξής:
·         Χορωδιακό Φεστιβάλ: 12 & 13 Νοεμβρίου (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης)
·         Ημέρες Θεάτρου: 18 έως 21 Νοεμβρίου (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης)
·         Ήθη και Έθιμα του τόπου μας: 3 & 4 Δεκεμβρίου (Κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ – Μαρούσι)
·         Από το κλασικό στο σύγχρονο και έντεχνο: 17 & 18 Δεκεμβρίου (Αμφιθέατρο OTE ACADEMY – Μαρούσι)
Παράλληλα, στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδημοτική εορταστική συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό στο αμφιθέατρο OTE ACADEMY (Μαρούσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου