Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τέχνης Παλμοί ...απαλύνουν τον πόνο με έμπνευση

Τέχνη, το ανθρώπινο σώμα, ασθένεια ... Η έμπνευση ως αντίδοτο στο πόνο! Για 3η φορά -μετά το 2001 και το 2008-, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα ενώσει τον Πολιτισμό με την Υγεία, μέσα από την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ», μια εικαστική έκθεση ελπίδας, δύναμης και ευαισθησίας.
Από τις 23 Νοεμβρίου  29 εικαστικοί -μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση-, εκθέτουν έργα τους στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.  Έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών που ξεχωρίζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό έρχονται να σμίξουν και να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής ανθρώπινης ιστορίας ασθενών και επισκεπτών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. 
Οι 29 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Έκθεση: Ελένη Γραφάκου, Ελένη Γώγου, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Άγγελος Καλογερίας, Διονύσης Καμπόλης, Μαρία Άννα Κολλύρη, Κλημανθία Κονταξάκη, Πηνελόπη Κουβαρά, Έλλη Κουτσουκέλη, Κωστής, Ελένη Λακκιώτη, Εσθήρ Λέμη, Ισαάκ Μαυρίδης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Ιωάννης Μιχαλούδης, Ελένη Μουζακίτη, Πάνος Μπαλωμένος, Ράνια Μπέλλου, Εντύτα Μώνσιορ, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Βιβή Παπαδημητρίου, Λάμπρος Παπανικολάτος, Ηώ Πάσχου, Λία Πέτρου, Νικόλαος Ποδιάς, Λουκία Ρίτσαρντς, Αγγελική Σβορώνου, Ζωή Σουλιώτου, Νίκος Τσιαπάρας.
Η έκθεση αποτελεί  έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον εμπνευστή τής αρχικής ιδέας, τον
αείμνηστο Γιάννη Ρούσσο. Aρχιτέκτονας – μουσειολόγος, αλλά και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, ο Γιάννης Ρούσσος είχε συλλάβει την ιδέα αυτής της σπάνιας, αλλά και σημαντικής για την ανθρώπινη φύση, συνύπαρξης και είχε επιμεληθεί τις δύο πρώτες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2001 και το 2008 στο αίθριο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. 
Την έκθεση «Τέχνης Παλμοί ΙΙΙ» δεν συνθέτουν μόνο τα έργα των καλλιτεχνών, αλλά και μια σημαντική δράση που συνδράμει ουσιαστικά στο πνεύμα και το στόχο της όλης εκδήλωσης: την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 10:00 - 14:00 στο χώρο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

 Έως και τις 22 Ιανουαρίου 2017,
 (Δευτέρα – Κυριακή, 09:00-21:00)
 Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λεωφ. Συγγρού 356, Καλλιθέα
Είσοδος Ελεύθερη
Επικοινωνία: 210 3713011& 210 9493188

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου