Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα στο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Αφιέρωμα στον αναρχικό του μοντέρνου κινηματογράφου και εκφραστή Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πραγματοποιείται στην Αθήνα. Τρεις πρεμιέρες που θα προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και με την παρουσία πλήθους ξένων και Ελλήνων καλεσμένων, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου παρουσία του πρωταγωνιστή του Χάριρ Μπεάρ στο ινστιτούτο.Οι προβολές
των συνολικά είκοσι τριών (23) ταινιών θα διεξαχθούν διαδοχικά από τις 9 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.
Μέσα σε 15 μόλις χρόνια, και μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, ο πυρετώδης και ασταμάτητα παραγωγικός δημιουργός κατόρθωσε να γυρίσει 41 μεγάλου μήκους ταινίες, 3 μικρού μήκους και 3 τηλεοπτικές σειρές, δουλεύοντας παράλληλα ως θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, οπερατέρ, συνθέτης, μοντέρ και σκηνογράφος και αφήνοντας πίσω του ένα έργο πολυσχιδές, θαρραλέο και ολότελα μοντέρνο.

Πριν από κάθε προβολή, ένας επώνυμος (και συχνά απρόσμενος) καλεσμένος, που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το έργο του Φασμπίντερ, θα αναλάβει να περιηγήσει το κοινό στο μοναδικό σύμπαν του σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου