Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο άνθρωπος ελέγχει τη μοίρα του; Απαντά η έκθεση "Homo Faber"

Ένα ανορθόδοξο κοπάδι γαϊδάρων ακροβατεί πάνω στα κιβώτια μιας αέναης μετακόμισης, μια πολιτεία Λωτοφάγων λιώνει μέσα στη γλυκιά απάθεια της λήθης του σώματος, μια σειρά πολύχρωμων χαρακτικών γίνεται η υφασμάτινη βάση μοτίβων επικοινωνίας προς εξαφάνιση...γράφει η  η συγγραφέας Μαρία Γιαγιάννου για την έκθεση της Μάριον Ιγγλέση.
Δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις  από πηλό stoneware  και μία σειρά χαρακτικών στέκονται αφορμή για να αρχίσει η συζήτηση για το αιώνιο προβληματισμό : τη προσπάθεια του ανθρώπου να ελέγξει τη μοίρα και το περιβάλλον του με τη χρήση εργαλείων. 
Το γαϊδούρι, ο
λωτός, η γραφή και φυσικά το ίδιο το ανθρώπινο σώμα...
Η αίθουσα τέχνης "έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου" εγκαινιάζει σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο "Homo Faber".

"Η πεισματική επιβίωση της ανθρωπότητας σε διελκυστίνδα με την πεισματική αυτοκαταστροφή της, ανοίγει τις πύλες προς ένα θέμα που προσεγγίζεται υπαινικτικά και εις βάθος, μέσα από την επεξεργασία και παρουσίαση τριών συστημάτων που αρχικά μοιάζουν απόμακρα μεταξύ τους, μέχρι κανείς να διακρίνει το λεπτό νήμα που τα ενώνει. Η καλλιτέχνις καταθέτει την εικαστική της μελέτη πάνω στα ανθρώπινα εργαλεία, με μια ευρεία έννοια, ως προεκτάσεις του νου. Κάθε επινόηση απολήγει στα χέρια, τα οποία ασκώντας την εκτελεστική εξουσία, χτίζουν τα όρια της δράσης και ρυθμίζουν τη μοίρα του ανθρώπου-δημιουργού σε συνάφεια με τη μοίρα του ζώου."

Εγκαίνια ώρα 19.30

Βαλαωρίτου 9α Τηλέφωνο: 210 3607 598

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου