Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ένα Βήμα Τη Φορά- ταινία για την ανθρώπινη δύναμη

Η καθημερινότητα του αλλάζει...Μπάνιο, ντύσιμο, περπάτημα... Ο Μπεν δεν μπορεί όταν φτάνει σε ένα κέντρο αποκατάστασης μετά από  ατύχημα σε πισίνα. Πλέον, οι νέοι του φίλοι είναι τετραπληγικοί, παραπληγικοί, άνθρωποι με κρανιοεγκεφαλικά τραύματα. Όμως θα μάθει την επιμονή, θα βρει την ενέργεια και  θα μάθει τί σημαίνει να ζεις.  

Ο  Φαμπιέν Μαρσό αποτύπωσε όλη αυτή την απίστευτη περιπέτεια στο βιβλίο του με τίτλο Patients”(«Πάντα Ήρωες» στα ελληνικά, σε μετάφραση Χάρις Αλεξίου), το οποίο με τη σειρά του, μεταφέρεται στον κινηματογράφο ως «Ένα Βήμα τη Φορά». Η ταινία προβάλλεται από ήμερα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.
Καθ’ ολοκληρία, το «Ένα Βήμα τη Φορά» διαδραματίζεται στο κέντρο αποκατάστασης όπου πέρασε κι ο Μαρσό εκείνο το εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι της ζωής του: «Γύρισα στο Κέντρο ένα χρόνο μετά το τέλος της νοσηλείας μου. Λόγω της μυρωδιάς και των αναμνήσεών μου από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, ένιωσα τα πάντα να γυρίζουν στο κεφάλι μου. Τώρα, βέβαια, βλέπουμε και πολλούς ασθενείς με πατερίτσες, ενώ τότε υπήρχαν μόνο βαριά περιστατικά. Αυτό θέλαμε να αναπαραστήσουμε και στην ταινία, ένα σύμπαν που όλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα».
Ο Μαρσό, ως πρωτοεμφανιζόμενος  επέλεξε τον Μεντί Ιντίρ για να σκηνοθετήσουν από κοινού καθώς εκείνος  δεν είχε καμία μεγάλου μήκους ταινία στο ενεργητικό του. Με χιούμορ και χωρίς συναισθηματισμούς επιχειρούν να αποδώσουν τα βιώματα του συγγραφέα.


ΠΑΙΖΟΥΝ  Πάμπλο Πολί, Σουφιάν Γκεράμπ
Νελιά Αρζούν, Μούσα Μανσαλί, Φρανκ Φαλίζ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου