Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Επαναπατρισμός μέσω της Τέχνης

Πως επιστρέφεις στην καθαρότητα; Πως γυρίζεις στα αρχέτυπα; Ο καλλιτέχνης επιχειρεί τον επαναπατρισμό: Γλυπτικές κατασκευές, οι περισσότερες μεγάλων διαστάσεων, με απλές και λιτές φόρμες, από ξύλο, μέταλλο, σχοινί ή χρωματιστό μάλλινο νήμα, που τυλίγει, δένει ή πλέκεται σε ιστό. Έργα που έχουν ενσωματώσει και εμπεριέχουν τις μορφοπλαστικές αναζητήσεις της σύγχρονης τέχνης, συχνά με παιγνιώδη διάθεση. Έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά των πραγμάτων (res) αυτών καθ’ εαυτών και προάγουν τη συνείδηση και την κατανόηση του κόσμου.
Η έκθεση “ Repatriation ‘’ (Μέρος A').
του Κορνήλιου Γραμμένου 
παρατείνεται έως και την Τετάρτη 12 Απριλίου στην γκαλερί Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου.Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.





Ο Γραμμένος, μας καλεί να μοιραστούμε τον προσωπικό του Repatriation (Επαναπατρισμό), αναζητώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα «νήματα» που τον συνδέουν με αντικείμενα, έννοιες, σύμβολα και πρόσωπα.
Αντικείμενα αρχετυπικά (Τραπέζι, Κρεβάτι, Καρέκλα, Παράθυρο) που ανακαλούν και εικονοποιούν το σπίτι/εστία,ζώα (Γάτα, Άλογο, Σκύλος, Πουλί) σύντροφοι του ανθρώπου, ανθρώπινες ιδιότητες (Ακροβάτης, Κλόουν, Συγγραφέας, Μάγος, Νομοθέτης, Ποιητής) διαχρονικά παρούσες στη ζωή του αλλά και πρόσωπα που έως ένα σημείο καθόρισαν τον κόσμο του (Οδυσσέας, Επίκουρος, Παναγία, Miles Davies, Stendahl, Mondrian, Sigmund Freud, Charlemagne, Giordano Bruno, Alexandre Calder).

.   
Βαλαωρίτου 9α, 1067,  Αθήνα,
210-3607598, 3607546
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00- 20.00, Τετάρτη:11.00-18.00                   
Σάββατο: 11.00 – 15.00  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου