Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αγαπητή Έλενα...στη Θεσσαλονίκη

Μετά από μια πολυετή πορεία επιτυχίας στην Αθήνα με πάνω από 80.000 θεατές και μια πλούσια συγκομιδή θεατρικών βραβείων και διθυραμβικών κριτικών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα φιλοξενήσει την «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε παραγωγή της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν για περιορισμένο αριθμό, από 28 Απριλίου έως και 7 Μαΐου, με την σκηνογραφία και διεύθυνση παραγωγής να υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνικολάου (ιδρυτές της Ομάδας Νάμα και του Επί Κολωνώ).
Το εκπληκτικό αυτό έργο ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ για

πρώτη φορά το 2000, όπου έως το 2002 πραγματοποίησε 280 παραστάσεις και επαναλήφθηκε το 2014, όπου έως σήμερα πραγματοποίησε 470 ακόμη παραστάσεις. Την απόλυτη επιτυχία επισφραγίζουν και οι τιμητικές διακρίσει: 10 Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος  καθώς και 3 Κορφιάτικα Βραβεία Από τα 13 αυτά βραβεία δύο αφορούν στην καλύτερη παράσταση, τρία στη σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη και δύο στον γυναικείο ρόλο της Αριέττας Μουτούση.

Το έργο είναι γραμμένο στην Σοβιετική Ένωση του ’80, την περίοδο δηλαδή της αποσύνθεσής της, όπου ο μεγάλος κύκλος του σοσιαλιστικού πειράματος υπό το βάρος των αδιεξόδων και της διαφθοράς πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του, ενώ το άγνωστο μέλλον μιας μετά-εποχής ήταν προ των πυλών. Πρόκειται για ένα έργο που είναι άκρως επίκαιρο στην Ελλάδα του σήμερα, που εν μέσω κρίσης, αναζητά να προσδιορίσει τη μετά τη μεταπολίτευση εποχή, όντας στη δίνη γρήγορων εξελίξεων, πρωτόγνωρων συνθηκών και προσωπικών αδιεξόδων για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας μας.


  Ερμηνεύουν: Αριέττα Μουτούση, Γιάννης Λεάκος,  Μιχάλης Πανάδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου