Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Χαλαρώστε στον Εθνικό Κήπο αυτόν τον Ιούνιο

Καθημερινή απόγευμα, αποζητώ λίγη χαλάρωση, καθώς μπαίνω στον Εθνικό Κήπο από την είσοδο της οδού Αμαλίας. Το ραντεβού είναι δίπλα από την παιδική χαρά και αδημονώ να νιώσω τη δροσιά αλλά και την μυρψδιά του χορταριού. Ήδη πέταξα τα ακουστικά και απολαμβάνω το τιτίβισμα των πουλιών "Είναι παπαγάλοι που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους" θα με πληροφορήσει λίγα λεπτά αργότερα η κυρία που στρώνει το στρώμα της δίπλα μου. Η δασκάλα, ευγενέστατη, θα μας συστηθεί δια χειραψίας και θα ρωτήσει εάν έχουμε ξανακάνει γιόγκα. Μετράω τα λεπτά αντίστροφα, κλείνω τα μάτια και ο χρόνος σταματά.

της Μαρίας Αλιμπέρτη

Έχω βυθιστεί τόσο που σχεδόν δεν ακούω την μουσική από το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής, το οποίο πραγματοποιείται στην άλλη άκρη του πάρκου. Μόνο η φωνή της δασκάλας με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Η συγκέντρωσή μου ξεφεύγει μόνο για να παρατηρήσω τους δυο γυμναστές που δείχνουν τις ασκήσεις, ενώ κάποιες ακόμη γυμνάστριες έρχονται δίπλα μας και χαμηλόφωνα διορθώνουν τις λάθος κινήσεις μας...

Στιγμές χαλάρωσης, πραγματικής απόλαυσης προσφέρει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ),με τις εκδηλώσεις στον Εθνικό Κήπο, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στον στενό κύκλο εκδηλώσεων αλλά καλύπτουν το ευρύ φάσμα του Πολιτισμού που αφορά την άθληση αλλά κυρίως την παιδεία μας και το πόσο σεβόμαστε τον κήπο μας! Είναι φανερό ότι στόχο του εγχειρήματος αποτελεί όλο και περισσότεροι Αθηναίοι να περιδιαβούν το πάρκο, να εκτιμήσουν την ομορφιά του και να το βάλουν στην καθημερινή ζωή τους.
Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς»,  θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ψυχαγωγηθούν  έως τις 30 Ιουνίου με ελεύθερη συμμετοχή. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, γυμναστική, yoga, pilates, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους και τους μπόμπιρες επισκέπτες . 

 Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μία συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών  (22 – 26/6),  να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής  (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6).

Πληροφορίες για το πρόγραμμα  δραστηριοτήτων http://www.zisetonkipo.gr/
Για κρατήσεις θέσεων http://opandakipos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου