Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος "ανεβαίνει" στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ στα Ιωάννινα στις 21 Ιουλίου. Τον ενθουσαισμό του κόσμου γνώρισε  η παράστασηστη Βεργίνα (το πρώτο μουσικό δρώμενο μπροστά στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κρήτη στο Aegean Arts Festival και στο Μουσείο Καζαντζάκη.

Βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου,  το έργο ερμηνεύεται από ένα δυναμικό σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και τον συνθέτη στο πιάνο και στη διεύθυνση. Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Ελεάνα Βάσιου και στο βιολί ο Κωνσταντίνος Παυλάκος.





Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση



ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00


TIMEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 €-Μειωμένο: 10 €


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου