Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Προβολή ταινίας -αντισυμβατικό ταξίδι στην εποχή και τη ζωή του BOB DYLAN

 Σήμερα Πέμπτη βράδυ προβάλλεται στο cine ΠΛΑΤΕΙΑ (Πλ. Παναγούλη - σταση Μετρό) από τον Οργανισμό Πολιτιμσού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου η ταινία I'M NOT THERE του Τοντ Χέινς.
Ένα αντισυμβατικό ταξίδι στην εποχή και τη ζωή του BOB DYLAN.
Το Ι' Μ ΝΟΤ ΤΗΕΡΕ είναι ο τίτλος ενός ανέκδοτου τραγουδιού από το The Basement Tapes, τις ηχογραφήσεις που έκανε ο Ντίλαν με τους The Band το 1967, αμέσως μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με τη μηχανή του. Εκτεταμένες αναφορές στο συγκεκριμένο τραγούδι βρίσκουμε σε συγγραφείς όπως ο Greil Marcus, ο Paul Williams και ο Don DeLillo ενώ στην ταινία το ακούμε τόσο στην αυθεντική εκτέλεσή του όσο και σε μια νέα διασκευή των Sonic Youth (είναι η πρώτη τους διασκευή σε κομμάτι του Ντίλαν). Ο τίτλος θυμίζει και μια από τις διάσημες ρήσεις του Ρεμπό, που αναφέρεται και στην ταινία: «I is another», το θέμα δηλαδή της μετατόπισης της προσωπικότητας, το θέμα των «πολλαπλών Ντίλαν» που περιγράφει το έργο. Έξι διαφορετικοί ηθοποιοί υποδύονται τα διαφορετικά πρόσωπα του Ντίλαν, από το δημόσιο και το ιδιωτικό μέχρι το φανταστικό, πλάθοντας ένα πλούσιο και πολύχρωμο πορτρέτο για τον πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο Αμερικανό τραγουδιστή – είδωλο.
Ποιητής, προφήτης, παράνομος, υποκριτής, σταρ που ηλεκτρίζει, μάρτυρας του ροκʼνʼρολ, αναγεννημένος Χριστιανός – επτά διαφορετικές ταυτότητες, επτά ζωτικά όργανα στο σώμα μιας και μόνης ζωής, τόσο έντονης και πλούσιας όσο και η εποχή την οποία ενέπνευσε.


Ώρα έναρξης  στις 9.00
Ελεύθερη είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου