Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Έκθεση κοσμήματος Fragments from an Aegean Shore


Η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό ένωσε δυο καλλιτέχνες  την Ελληνοαυστραλή Danae Natsis, δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος η οποία ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και τον ελληνοαμερικανικής καταγωγής Lou Εfstathiou, ζωγράφο και γλύπτη ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Οι δυο τους παρουσιάζουν την συλλογή Fragments from an Aegean Shore, η οποία φλοξενείται από σήμερα  στο Eleni Marneri Creative Gallery. 

  Για πολλά χρόνια ο Lou Efstathiou συγκέντρωνε θραύσματα από κεραμικά πλακάκια από τις παραλίες της Κέας. Στη συνέχεια, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη ζωγραφική των Μινωικών και αρχαίων χρόνων, ζωγράφισε απεικονίσεις ψαριών του Αιγαίου, γυναικείες μορφές και θεότητες του Μινωικού πολιτισμού πάνω στα ξεβρασμένα από τη θάλασσα θραύσματα και ξύλα, προσδίδοντας στα έργα του μια Αριστοφανική διάθεση.
  To ενδιαφέρον της Danae Natsis για τα αρχαία ευρήματα, τους θησαυρούς της θάλασσας και το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελούν για εκείνη πηγή έμπνευσης που την ωθεί να μεταμορφώσει αυτά τα θραύσματα σε προσωπικά αντικείμενα που κοσμούν το σώμα.

H μεταμόρφωση ενός απλού υλικού, όπως ο πηλός, από το χρόνο μαζί με την εικαστική παρέμβαση δύο καλλιτεχνών, δημιουργούν μια αναπαράσταση ενός αρχαίου θραύσματος με στόχο να κοσμήσει το σώμα.
Εγκαίνια ώρα :19.00 
Έως 20.08.17
H Γκαλερί θα είναι κλειστή  από τις 6 έως τις 20 Αυγούστου λόγω διακοπών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου