Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ολονύχτιο οπτικοακουστικό project στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας

Καλλιτέχνες από το χώρο των οπτικοακουστικών τεχνών θα επιχειρήσουν την αναβίωση του βιομηχανικού χώρου του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας που αλληλεπιδρά με τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης και τις συνδέει με την ιστορική παρακαταθήκη του τόπου. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου στις 21:00 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης 3 Σεπτεμβρίου στις 07:00 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλειων.

Το οπτικοακουστικό αυτό project, κομμάτι της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, εστιάζει στη σύμπραξη εικόνας και ήχου και της διάδρασής τους με το συγκεκριμένο βιομηχανικό χώρο (site-specific τεχνικές). Οι καλλιτέχνες αντλούν υλικό από τη βιομηχανική ιστορία, αλληλεπιδρούν με τον μνημειακό χώρο και μας ταξιδεύουν πισω στο χρόνο.
Θα παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, και της σύγρχονης ηλεκτρονικής μουσικής.Τα έργα που θα παρουσιαστούν σε μορφές video art ,live video performance and electronic music art εμπνευσμένα από την βιομηχανικη ιστορία θα προβληθούν σε μία από τις όψεις του κτιρίου του Παλαιού Ελαιουργείου(Αποθήκη Parking Ελαιουργείου) με χαρτογράφηση προβολής αναβιώνοντας με λυρικό ψηφιακό τρόπο το ιστορικό του παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου