Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Οι Δρόμοι του Χιονιού... η παράσταση που συγκινεί ξανά το κοινό


 Μετανάστευση, προσφυγιά και  αγωνία του ανθρώπου να βρει μια γη και μια ζωή καλύτερη να ζήσει και να δημιουργήσει.

Η μικρή ηρωίδα μπαίνει σε μια ξένη γη παράνομα. Μέσα από την περιπέτεια της δίωξης της ξετυλίγεται μια ζωή γεμάτη ευαισθησία, ρομαντισμό, παιδιάστικη αφοπλιστική αφέλεια και ενθουσιασμό, με φόντο την τραγωδία της σύγκρουσης των πολιτισμών των ανθρώπων.
Η παράσταση «Οι Δρόμοι του Χιονιού» που ταξίδεψε και  συγκίνησε το κοινό στο εξωτερικό έριξε άγκυρα στo Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή.
Η παράσταση βασισμένη στην μετανάστευση σε όλες τις μορφές της και που προέκυψε μετά από έρευνα, από συνεντεύξεις με πραγματικούς μετανάστες. Συγκεκριμένα, η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών ετών και μιας συνεργασίας τριών θεατρικών Ευρωπαϊκών οργανισμών. Το θέατρο Τόπος Αλλού βασίστηκε στην έρευνα του Κέντρου σπουδών λαϊκού θεάτρου και συνεργάστηκε με τον Ιταλικό θεατρικό οργανισμό AIDA FONDAZIONE και το KRZYK  theater  από την Πολωνία. Η παράσταση σε μία πιλοτική μορφή παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στη Ρεματιά Χαλανδρίου και μετά ταξίδεψε στη Βουλγαρία.
Η Ευρωπαϊκή καριέρα της παράστασης θα συνεχιστεί τον Μάρτιο στην  Πολωνία, τον Μάιο στην Ιταλία (Βερόνα, Βιτσέντσα, Μάντοβα) και στη Ρουμανία καλεσμένοι από το Teatrul George Ciprian στο  Buzau theatre festiva

Κείμενο-Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Νίκος Καμτσής-Μίκα Πανάγου
Κοστούμια κατασκευή αντικειμένων: Μίκα Πανάγου
Μουσική σύνθεση/Επιμέλεια : Χρήστος Ξενάκης
Κίνηση: Marek Koschiolek (KRZYK  theater )
Χορογραφίa:  Μάγδα Γεροσίδερη
Στίχοι: Νίκος Καμτσής
Video: Anna Giniewska (KRZYK  theater)  
Public Relations-Επικοινωνία: Canard qui parle
Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά, Άντρια Ράπτη, Σάκης Τσινιάρος, Στεφανία Γκουρνέλου, Χριστίνα Δημητριάδη

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 &Κυκλάδων, Κυψέλη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μμ Κυριακή 7.30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου