Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Προβολή της τελευταίας ταινίας της Ρόμι Σνάιντερ

Η τελευταία ταινία της Ρόμι Σνάιντερ, "Η Περαστική του Σαν-Σουσί" προβάλεται την προσεχή Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Goethe- Institut Αθηνών σε μια συνεργασία του «Adaptation Film Festival: Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο» .
Η ταινία (1982) σε σκηνοθεσία του Ζακ Ρούφιοκαταγράφει την περιπετειώδη ζωή, του διωγμένου από το χιτλερικό καθεστώς, Μαξ Μπομστέιν, που 30 χρόνια αργότερα σκοτώνει έναν πρώην ναζί.
 Μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της Μονμάρτης, λίγο πριν το σκοτεινό πέπλο του πολέμου καλύψει και πάλι την Ευρώπη, η Έλσα Βίνερ, η περαστική του Σαν-Σουσί, μια Γερμανίδα κυνηγημένη από τη ναζιστική θηριωδία, θα αποτελέσει το υλικό με το οποίο ο συγγραφέας θα πλέξει μια ιστορία απόλυτης αφοσίωσης, με φόντο καθημερινούς και επώδυνους συμβιβασμούς.

Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του Ζόζεφ Κέσελ (1936), με πρωταγωνιστές, τη μεγάλη Γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ και τον γνωστό Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί.

Σε συνεργασία με τη δράση «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους», η ταινία θα προβληθεί και πρωινές ώρες, αποκλειστικά για Λύκεια της Αττικής.

 Ώρα έναρξης :20:30 στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα, 
Μετρό: Πανεπιστήμιο
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου