Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Μια όαση δροσιάς και μουσικής το Athens Garden Festival 2018




Δροσιά, πράσινο τοπίο και υπέροχη μουσική... Κάπως έτσι πρέπει να είναι η Εδέμ, όπως ο Εθνικός Κήπος όταν διοργανώνεται το  Athens Garden Festival … 
Μια όαση μέσα στη ζέστη αλλά και μέσα στην βουή της πόλης. 


Τουρίστες, Έλληνες, προσφυγές, μικροί και μεγάλοι καταφθάνουν για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης. Διαφορετικές γλώσσες ακούγονται γύρω μου, 

τις περισσότερες δεν τις καταλαβαίνω, αλλά από την χροιά της φωνής των ανθρώπων καταλαβαίνω ότι είναι χαρούμενοι γιατί η μουσική εκτός από την δημιουργεί ευφορία ενώνει! Κάποιοι επιλέγουν να καθίσουν στις μαύρες καρέκλες που έχουν στηθεί και άλλοι στο γκαζόν στα παρτέρια. Πολλοί στέκονται όρθιοι και αναμένουν να αρχίσει η εκδήλωση.

της Μαρίας Αλιμπέρτη 

Η  μικτή χορωδία του δήμου Αθηναίων παίρνει θέση, τα κινητά και οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά! Ο μαέστρος Σταύρος Μπερής βγάζει την παρτιτούρα και οι χορωδοί ντυμένοι στα μαύρα βρίσκονται σε εγρήγορση.


Καθώς η προσμονή μας κορυφώνεται παρατηρώ ότι τα φυλλώματα των δέντρων κινούνται και νιώθω πολύ τυχερή. Και πόσοι ακόμη φιλόμουσοι, σκέφτομαι, θα αισθάνονται έτσι απολαμβάνοντας ποιοτική μουσική σε ένα υπέροχο δροσερό περιβάλλον και μάλιστα δωρεάν για τρεις ημέρες από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου.

Μπόμπιρες τρέχουν και κάθονται κοντά στην χορωδία , στο γκαζόν επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ιδρυτής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δίκτυου, Μάριος Στρόφαλης μας καλωσόρισε στα Ελληνικά και Αγγλικά υπενθυμίζοντας ότι η διοργάνωση γεννήθηκε μεσα στην κρίση
και ότι ελπίζουμε να παραμείνει μετά από αυτήν. Το Athens Garden Festival 2018  έχει προσαρμοστεί στην χορωδιακή και την ορχηστρική μουσική  με επιτυχίες των δεκαετιών 60’, 70’ και 90’, με αγγλόφωνους και ελληνόφωνους στίχους.
Μετά από ολιγόλεπτη πρόβα οι χορωδοί με τα τάμπλετ ανά χείρας ερμηνεύουν μοναδικά  το “stay in my heart” και στην συνέχεια μας παρασέρνουν σε μονοπάτια  της ποπ και τζαζ μουσικής. Ακολούθως την μπαγκέτα θα λάβει η Λουμίντλα  Λιμόροβα που θα διευθύνει την ορχήστρ Hellenic Musica.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Ιουνίου 
(2η σκηνή – θέση παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)
18:00 DILEMMA in cinema sounds

(κεντρική σκηνή – θέση Αστέρι, είσοδος Β.Aμαλίας)

19:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
20:00 Ενκαρδία



Κυριακή 10 Ιουνίου 

(2η σκηνή – θέση παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)
18:00 Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αθηνών
(κεντρική σκηνή – θέση Αστέρι, είσοδος Β.Aμαλίας)

19:00 Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα - Νίνα Πατρικίδου
20:00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου