Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Όταν η ποίηση γίνεται «Αγιο-Ποίηση», παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη


Σταλάγματα από «Αγιο-Ποίηση» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του όγδοου βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη. Αναγνώστες  και φίλοι οι οποίοι παρακολουθούν την συγγραφική του τροχιά έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής του. Μιλώντας ο ίδιος για  την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Αγιο-Ποίηση» την χαρακτήρισε ως «μια ανύποπτη σειρά μικρών ιστοριών αγιοποίησης και αγιοσύνης».


Η συλλογή από μικρές ποιητικές ιστορίες αποτελεί τον πιο πρόσφατο σταθμό  του κ.Ιωαννίδη σε ένα 20ετές συγγραφικό ταξίδι, παράλληλα με την επιτυχημένη πορεία του ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για το έργο του και την σχέση ποίησης και ζωής τοποθετήθηκε ο  ποιητής Ντίνος Σιώτης, η ηθοποιός Τζόυς Ευείδη και ο λογοθεραπευτής Γιάννης Τζαλάβρας διάβασαν ποιήματα από τη συλλογή «Αγιο-Ποίηση», ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά ο γνωστός πιανίστας Διονύσης Μαλούχος.

Αναφερόμενος στην πρώτη ποιητική του άσκηση, ο Κ. Ιωαννίδης σχολίασε: «Η ποίηση -έτσι νοιώθω!- είναι η απομόνωση, σύλληψη και καταγραφή  (κατά προτίμηση με πένες!) στιγμών μέσα κι έξω από τον χρόνο, τον δικό μας και των άλλων. Κι εγώ που μια ζωή βρίσκομαι σε ένα οργανωμένο χάος και μια καλπάζουσα εικονοπλασία, έκανα ένα ποιητικό άλμα με την άγνοια φόβου που έχουν τα μικρά παιδιά».

Η ποιητική συλλογή «Αγιο-Ποίηση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κοινωνία των δε_κάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου