Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη της UNESCO περί Διαφύλαξης και Διαχείρισης Πολιτιστικών Τοπίων


Κάλεσμα για κατάθεση υποψηφιότητας για το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την Διαφύλαξη και τη Διαχείριση Πολιτιστικών Τοπίων απευθύνει η UNESCO.
Οι υποψηφιότητες είναι πλέον ανοικτές, με την προθεσμία υποβολής 30 Απριλίου 2019.

Το Βραβείο ανταμείβει εξαιρετικές δράσεις για τη διαφύλαξη και ενίσχυση των σημαντικότερων πολιτιστικών τοπίων του κόσμου, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη και να επιτύχουν ορισμένους στόχους που καθορίζονται στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030.

Ο νικητής του βραβείου ο οποίος μπορεί να είναι ιδιώτης, 
μη κυβερνητικός οργανισμός, 
κρατικές  υπηρεσίες από τα κράτη μέλη της UNESCO, σε διαβούλευση 
με τις εθνικές τους επιτροπές για την UNESCO 
θα λάβει ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 30.000 δολαρίων.

Το βραβείο θεσπίστηε το 1995 και πήρε το όνομά του από την Μελίνα Μερκούρη, διακεκριμένη ηθοποιό και πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, που ήταν ισχυρός υποστηρικτής της ολοκληρωμένης διατήρησης. Ανανεώθηκε κατά την 202η σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Οκτώβριο του 2017 (το τελευταίο βραβείο απονεμήθηκε το 2011). Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν νικητή.

Το επόμενο Βραβείο θα απονεμηθεί το φθινόπωρο του 2019, σε συνδυασμό με την 40ή Συνεδρίαση της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της UNESCO. Οι ηλεκτρονικές υποψηφιότητες πρέπει να παραληφθούν από την UNESCO στα αγγλικά ή στα γαλλικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 το αργότερο.

Περισσότερες πληροφορίες
Και  +33 1 45 68 18 21; e-mail: melinamercouriprize@unesco.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου