Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Έξι Μεγάλοι Ζωγράφοι...του 20ου αιώνα! Πρόγραμμα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με δωρεάν είσοδο!


Την προσεχή Πέμπτη 16 Μαΐου θα ενωθεί ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του προγράμματος, «Έξι Μεγάλοι Ζωγράφοι», που διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού  στο Οικολογικό Πάρκο με ελεύθερη είσοδο.
Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει τα χαρακτηριστικά έργα μεγάλων δημιουργών του 20ου αιώνα! θα ανακαλύψει σε έξι συναντήσεις, τα ερεθίσματα που τους ώθησαν να διαμορφώσουν & να εξελίξουν την τέχνη τους, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τα δικά τους έργα, εξερευνώντας σκέψεις & συναισθήματα.
Πρόκειται για την καλλιτεχνική παραγωγή της Μοντέρνας τέχνης, που παρατηρήθηκε από τα τέλη του 19ου αιώνα, όπου οι συμμετέχοντες θα «γνωρίσουν» τους καλλιτέχνες :
Γκούσταφ Κλιμτ,
Πάμπλο Πικάσο
Αμεντέο Μοντιλιάνι,
Φρίντα Κάλο,
Ρενέ Μαγκρίτ,
Σαλβαδόρ Νταλί.
Κατά τη  τέταρτη συνάντηση οι φιλότεχνοι θα έρθουν σε επαφή μετα έργα της Μεξικάνας ζωγράφου Φρίντα Κάλο (1907 – 1954), της οποίας το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό, αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός & ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος & η σεξουαλικότητά της.
Πότε : 16:30 – 19:00, Ελεύθερη Είσοδος


Που : Οικολογικό Πάρκο, Στρ. Μακρυγιάννη, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210 6776 03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου