Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Διάλεξη με θέμα "Ζωγραφικός Διάκοσμος Νεοκλασικών Κτιρίων: Φθορές και Αντιμετώπιση" θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 11 Οκτωβρίου  στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου (Μητροπόλεως 4, Ρόδος).
 Κεντρικός ομιλητής  θα είναι ο Συντηρητής Έργων Τέχνης Γεώργιος Παυλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Πτυχιούχων Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στο πλαίσιο του έτους πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. 
Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης θα εορταστεί και πάλι με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου 2019, με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019. 
Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η συμβολή της Συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή
Ώρα έναρξης: , 7:30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου