Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Όταν ο υπαινμιγμός και οι μνήμες αναβρύζουν από την Τέχνη! Έκθεση της Βασιλικής Δημητράκου


Με «εργοτάξιο» ιδεών ή καλύτερα μια μήτρα αναμνήσεων μοιάζουν τα έργα της Βασιλικής  Δημητράκου. Για «ανακατασκευασμένες εκδοχές του παρελθόντος της» κάνει λόγο ο επιμελητής της έκθεσης, Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της A.I.C.A.. 

Η έκθεση με τίτλο «Υπαινικτικές Αναμνήσεις» της Βασιλικής  Δημητράκου φιλοξενείται από τις 18 Φεβρουαρίου στην Art Appel Gallery


Σύμφωνα με την ματιά του επιμελητή  που διευκρινίζει ότι  συνήθως «τα διαμορφωμένα περιβάλλοντα επιτρέπουν την επιμέρους, την εξατομικευμένη, την προσωπική αντι-παραβολή ως προς αυτά. Δεν υπάρχουν δυσδιάκριτα όρια ως προς την κατανόηση, ούτε εξαιρέσεις, ούτε αποκλειστικότητες. Ακόμα και εάν η αιτία για τη δημιουργία όλων αυτών των έργων είναι κάτι εντελώς προσωπικό, με όρους αυστηρής αυτο-αναφορικότητας» σχολιάζει ο κ. Μπάσιος.


Η καλλιτέχνης έχει μια ιδιαίτερη μεικτή τεχνική που  «καλλιεργεί» την αίσθηση  και την οπτική εντύπωση, ότι οι χρόνιες εναποθέσεις, φθορές και αποξέσεις των καθέτων επιφανειών διευκολύνουν μια αδιόρατη ή λανθάνουσα διάσταση νοσταλγίας,  σύμφωνα με το κριτικό σημείωμα. 


Μια δύναμη αντανακλάται στις δημιουργίες που πηγάζει από την επιδιωκόμενη σκηνογραφική αναπαράσταση, «που όσο πιο επιτυχημένη ή πιστή είναι ως προς την πραγματολογική της συσχέτιση, τόσο πιο ανεκτικά και επιτρεπτά τοποθετούνται οι θεατές έναντι όσων βλέπουν» αναφέρει ο κ. Μπάσιος.





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:00 - 23:00
Έω 14 Μαρτίου 2020
ART APPEL GALLERY

Νεοφύτου Βάμβα 5
106 74 Κολωνάκι Αθήνα
Τηλ: 211 11 540 30


Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 20:30
(Την ημέρα των εγκαινίων η gallery ανοίγει στις 20:00)
Σάββατο 11:00 – 15:00
Κυριακή κλειστά
Δευτέρα κατόπιν ραντεβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου