Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η Αθηναίων Πολιτεία από το Εθνικό Θέατρο σε αρχαιολογικούς χώρους

Η “Αθηναίων Πολιτεία – Από τον Θησέα στον Σόλωνα” παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο στο Ιερό του Ποσειδώνος στο Σούνιο στις 7 Αυγούστου στις 19:30 και στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού στις 8 Αυγούστου στις 19:30 .

 Πρόκειται για μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.ά.) και άλλων ιστορικών-αρχαιολογικών πηγών (επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα), που ανασυνθέτουν -σε επεισοδιακή μορφή- την περιπετειώδη πορεία του Αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος – 6ος αι. π.Χ.).

Πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα» έχουν διασκευαστεί σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο.

Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα κ.ά.. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς τόπους, μουσεία και «θέατρα».


Συντελεστές:
Μετάφραση-Διασκευή: Γιάννης Λιγνάδης
Ιστορική Τεκμηρίωση-Επιμέλεια: Ανδρονίκη Μακρή
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Κοστούμια / Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου
Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης
Διανομή (αλφαβητικά)
Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάνος Βαβαδάκης, Κώστας Κοράκης, Άγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πατσιάνη


Χρήσιμες πληροφορίες
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Μέγιστος αριθμός θεατών: 100


Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης εδώ:
https://digitalculture.gov.gr/…/athineon-politia-apo-ton-…/…


Ώρα έναρξης: 19:30
Ώρα προσέλευσης: 19: 00
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.


Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτηση του θεατή στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου