Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ψυχαγωγηθείτε οικογενειακώς- εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών





Τα 10 χρόνια λειτουργίας τους γιορτάζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Τα προγράμματα που απευθύνονται σε οικογένειες, ξεχώρισαν και έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά.

 

Πέρα από τις μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στο φυσικό χώρο του Μουσείου, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του μουσείου θα βρει  Online Εργαστήρια Stem, Videos με εικαστικές και μουσικές δραστηριότητες, ψηφιακή ξενάγηση αλλά και digital διαδραστικά παιχνίδια.


Οn Line Stem Πρόγραμμα
«Άναψε» φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!

Με το πρόγραμμα Scratch Junior, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και ταξιδεύουν  στο χρόνο ανακαλύπτοντας  τι ήταν και πως λειτουργούσαν  οι αρχαίες Φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών). Με βοηθό την Cat,  σχεδιάζουν τη διαδρομή των φρυκτωριών και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, «ανάβοντας» φωτιές!

Ψηφιακό Εργαστήρι / Video On Demand
Παιχνίδια στο σκοτάδι

 

Δεν κατάφερες να επισκεφτείς το μουσείο τηλεπικοινωνιών για να συμμετάσχεις στο museum in the dark;

 

Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να παίξεις με το σκοτάδι και στο σπίτι σου, στο δωμάτιό σου!

 

Παίξε παντομίμα με τη σκιά σου ή στήσε ολόκληρό  θέατρο σκιών! Για να πάρεις ιδέες, δες το βίντεο και εκτύπωσε το αντικείμενο σκιά που ταιριάζει στη δική σου ιστορία!



Εικαστικά Εργαστήρια / Video On Demand
Pop art έργα με μαρκαδόρους ΝΕΟΝ

 

Με αφορμή την pop art, οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι παρεμβαίνουν δημιουργικά σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το ψηφιακό αρχείο του Μουσείου  και με μαρκαδόρους ΝΕΟΝ ζωγραφίζουν πάνω σε διαφάνειες (ζελατίνες) συνθέτοντας ατομικά έργα.


Ζωγραφίζω το πορτρέτο του Bell «Μισό- Μισό»

 

Στο εργαστήριο γίνονται αναφορές και προσέγγιση της έννοιας ολόκληρο–μισό που ανήκει στο ρεύμα τέχνης “Ρεαλισμός”. Φωτογραφίες με τα πρόσωπα των εφευρετών Bell, Morse & Marconi “κομμένες” στη μέση, σε συνδυασμό με ζωγραφικά υλικά δημιουργούν έργα που αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα με σκοπό να συμπληρωθεί το άλλο μισό του έργου.

Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Bc_XSTUwT78&feature=youtu.be


On Line Eικαστικό Εργαστήρι
Ζωγραφίζω το πορτραίτο του Bell «Μισό- Μισό»
Μεμονωμένοι-Οικογένειες

 

Με αφορμή το ρεύμα του Ρεαλισμού, τα παιδιά παίρνουν στα χέρια τους φωτογραφίες με τα πρόσωπα των εφευρετών Bell, Morse & Marconi «κομμένες» στη μέση και με ζωγραφικά υλικά συμπληρώνουν το άλλο μισό, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό έργο!

https://www.otegroupmuseum.gr/portal/documents/21106/92506025/%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC_Bell+%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%8C.pdf/3f7ff7db-c0ef-bb84-1176-e2612ce94ee7


Ψηφιακό Παιχνίδι
Museum in the dark

 

Στο μουσείο σβήσαμε  τα φώτα! Η δική σου αποστολή είναι να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις ακούγοντας προσεκτικά τους ήχους που  θα σε οδηγήσουν στη σωστή απάντηση!

 

Μέσα στο σκοτάδι, με τη βοήθεια του φακού σου, πρέπει να καταφέρεις να βρεις την έξοδο και να ανάψεις τα φώτα! Έτοιμοι; Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε θαυμάσια!  

 

 Και πολλά άλλα ακόμη θα βρείτε στην σελίδα του μουσείου https://www.otegroupmuseum.gr/portal/educational_programs/family_visits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου