Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Διάλεξη για τις «Προτομές και ανδριάντες στην Αθήνα: Ιστορικές μορφές και σύγχρονη πόλη»

 




Η  Δρ. Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και διδάσκουσα στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα μας παρασύσει σε μια περιήγηση ανάμεσα σε «Προτομές και ανδριάντες στην Αθήνα: Ιστορικές μορφές και σύγχρονη πόλη».

Στη τηλεδιάσκεψη που οργανώνει το Πρόγραμμα του ΑΠΚΥ, αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30, η ομιλήτρια θα παρουσιάσει επιλογές μνημειακών έργων τέχνης για τον δημόσιο χώρο, με αναφορά στην πόλη της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα αναλυθούν ζητήματα όπως η ανάδειξη μέσα από τις προτομές και ανδριάντες, της κυρίαρχης αφήγησης που εκφράζουν και της συλλογική μνήμη που υπηρετούν βρίσκουν υπέρμαχους και αντιμαχόμενους, άλλοτε συμβαδίζουν κι άλλοτε προσκρούουν με αναγνώσεις της Ιστορίας ανά εποχή.

 Η κ. Κανελλοπούλου θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα παραδείγματα προτομών και ανδριάντων που τοποθετήθηκαν στον δημόσιο χώρο της Αθήνας από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

 Επίσης το κοινό θα συζητήσει με την ειδικό ζητήματα της μνημειακής γλυπτικής στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, καθώς και τον αντίκτυπό της στο κοινωνικό σύνολο και την τρέχουσα καθημερινότητα της πόλης.

 

Live link: https://tinyurl.com/y4ss9ny

 Περισσότερες πληροφορίες, εδώ: https://tinyurl.com/yxgw5cpu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου