Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Μιχαήλ Άγγελος - Ο Θεϊκός : Το έργο και η προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη

Την ιδανική ομορφιά, την σωματική ρώμη ύμνησε με τη Τέχνη του, μεταδίδοντας πολλές φορές τις αξίες και το πνεύμα του νεοπλατωνισμού.


Η ανθρωπότητα ακόμη θαυμάζει τα έργα του, την «Πιετά», τον «Δαβίδ»  αλλά και την εικονογράφηση του θόλου της Καπέλα Σιξτίνα… Η βιογραφική ταινία εποχής- ντοκιμαντέρ «Μιχαήλ Άγγελος – Ο θεϊκός»  αναδεικνύει την απόλυτη ιδιοφυΐα στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης και της Αναγέννησης : τον Μιχαήλ Άγγελο Μπουοναρότι.

Μέσα από την ταινία μαθαίνουμε για τον ταλαντούχο καλλιτέχνη που  υπήρξε προστατευόμενος του Λορέντζου του Μεγαλοπρεπή της Οικογέγειας των Μεδίκων και  του Πάπα Ιουλίου Β’.
Σε αυτή τα  ταινία «παντρεύονται» οι κόσμοι της τέχνης και του κινηματογράφου, για να αποκαλύψουν το πορτρέτο του τεράστιου καλλιτέχνη.


Για να καταγραφεί αυτή η  αθάνατη προσωπικότητα, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα αξιοποιήθηκαν οι πιο προηγμένες κινηματογραφικές τεχνολογίες για εξεταστούν και να καταγραφούν τα πιο διάσημα έργα αυτής της μεγάλης προσωπικότητας με την κολοσσιαία συνεισφορά στην παγκόσμια Τέχνη.


Πέρα από το πλούσιο καλλιτεχνικό  έργο αντανακλάται η ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς του που την χαρακτήριζε η μυστικοπάθεια. Μέσα από το φιλμ ο καλλιτέχνης φαίνεται να κυριαρχεί ανάμεσα στις εντονες αντιθέσεις της ζωήης του και στα δυνατά πάθη.

Η ταινία ακολουθεί αφηγηματικά την κύρια γλυπτική και εικονογραφική παραγωγή του Μιχαήλ Άγγελου και αναδεικνύει το δυνατό χαρακτήρα του που απέδειξε το μεγάλο θάρος  όταν υπερασπίστηκε τις πεποιθήσεις και την ιδεολογία του.



Η υποβλητική ταινία του σκηνοθέτη Emanuele Imbucci αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι τα πλούσια και ποικίλα έργα τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου έκαναν ένα αιώνιο σημάδι στην ιστορία της τέχνης που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί.

 

Από σήμερα  4 Μαρτίου οι φιλότεχνοι μπορούν να απολαύσουν την εξιστόρηση της ζωής του μεγάλου καλλιτέχνη  σε αποκλειστική online Α' Προβολή στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ, ΑΝΔΟΡΑ, στο site της Weirdwave και
στην πλατφόρμα της Videorama On Demand

Μιχαήλ Άγγελος - Ο Θεϊκός (Michelangelo) του Εμανουέλε Ίμπουτσι  
Ιταλία
 – 95 λεπτά 
Πρωταγωνιστούν: Ενρίκο Λο Βέρσο, Ιβάνο Μαρεσκότι
Διανομή:
Weird Wave

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου