Τρίτη 25 Μαΐου 2021

δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ: αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο και το Δασκαλιό στην καρδιά της Αθήνας

 


Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο και το Δασκαλιό φιλοξενεί η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σ’ ένα από τα ομορφότερα και παλαιότερα νεοκλασικά της πόλης που φέρει την υπογραφή του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen.  Η έκθεση «δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Έναν οικισμό στην Κέρο 4.500 χρόνια πριν» έρχεται για να διανθίσει το πολιτιστικό καλοκαίρι της Αθήνας.


Τα εγκαίνια τελέστηκαν
παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.


Η έκθεση επιδιώκει να αναδείξει τη ζωή στο Δασκαλιό και τη θέση του σε ένα εκτενές δίκτυο ανταλλαγών, αλλά και τη ανασκαφική διαδικασία και τεκμηρίωσης,  που περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και την απαιτητική εργασία αρχαιολόγων και ερευνητών, υπό ιδιαίτερα δύσκολες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.




Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο αρχαιολόγος-μουσειολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Στέφανος Κεραμίδας, ο οποίος και συντονίζει όλες τις σχετικές εργασίες υπό τον γενικό συντονισμό του Εφόρου Δημήτρη Αθανασούλη και συνεπιμελήτρια την Μαργαρίτα Δρίλλια αρχαιολόγο/υπεύθυνη επικοινωνίας στην Easydot, εταιρεία που υλοποίησε την μουσειογραφική μελέτη.


Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον συντονισμό της έχει η έφορος της Πινακοθήκης Κάλλη Πετροχείλου.


Στον εκθεσιακό χώρο τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων
, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ενώ η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.


Έως  31 Αυγούστου 2021.

Είσοδο; ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 11:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00, Δευτέρα κλειστά

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (κτίριο Μεταξουργείου): Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή. Πληροφορίες: 210 5202420, opanda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου