Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Μεταμόρφωση σε έργο Τέχνης ενός ακόμη σχολικού κτιρίου- Νέο project από την UrbanAct

 






Χρώματα, σύμβολα, μορφές... ένας ψυχρος τοίχος λαμβάνει ζωή και ομορφαίνει την ζωή μαθητών και δασκάλων ακόμη και των περαστικών...Ένα ακόμη πρότζεκτ ολοκλήρωσε η UrbanAct χαρίζοντάς μας μια νέα τοιχογραφία για να πούμε αντίο στην άνοιξη.

Με τη Τέχνη να λειτουργεί ως αντίδοτο στην μιζέρια που μας έφερε η πανδημία covid-19, τα γκράφιτι UrbanAct  μας στέλνουν το μήνυμα «βάλε χρώμα» στην ζωή σου κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μέχρι τώρα έχει φέρει την αισθητική της σε σχολεία όπως στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και σε νοσοκομεία όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, στο Ιππακράτειο Θεσσαλονίκης ενώ πρόσφατα μας απασχόλησε με εκείνο το αφαιρετικό φιλί του Ηλία Παπαηλιάκη, το οποίο ολοκληρώθηκε με την υποστήρικη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ωνάση και του ΟΠΑΝΔΑ

 


Η νέα τοιχογραφία έρχεται να ομορφύνει την καθημερινότητα των μικρών μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης με τη συμμετοχή της street artist Same84. Το έργο σχετίζεται με την σχολική κοινότητα, την ενασχόληση των παιδιών με το διάβασμα με την υπόμνηση ότι η ανάγνωση και η μελέτη βοηθά στην προσωπική άνθιση – ανάπτυξη.

 

Η  εν λόγω υλοποιήθηκε με την φιλοξενία και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο του προγράμματος το «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο  υλοποιείται από το 2005 ανά την Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου