Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση «Ναύπακτος 1571, 450 χρόνια από τη Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών»

 

Με επίκεντρο  την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, μια μάχη σταθμό για την Ευρώπη η έκθεση «Ναύπακτος 1571, 450 χρόνια από τη Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αφηγείται την ιστορία του τόπου σε βάθος χρόνου, μέσα από σπουδαία πολιτιστικά τεκμήρια. Πυρήνας αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μάχες στο υδάτινο στοιχείο.  Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τεκμήρια όπως είναι η εικόνα του Γεωργίου Κλόντζα, το έργο «Ναυμαχία της Ναυπάκτου» του Ιωάννη Αλταμούρα και αντικείμενα από το ναυάγιο της Ζακύνθου, μία επιστολή του Αλεσάντρο Φαρνέζε, δούκα της Πάρμας και κυβερνήτη γαλέρας, ακρόπρωρα, σπαθιά και πολλά άλλα.

Την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου το μουσείο προφέρει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 - 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών”» Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο πραγματοποιεί μια σειρά ξεναγήσεων στην περιοδική έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Η συγκεκριμένη ξενάγηση θα αρχίσει στις 12:00.


Για την παρακολούθηση της είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213213-9507 (Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για μία ομάδα 15 ατόμων. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου.
Για την είσοδό σας στο μουσείο θα πρέπει να έχετε μαζί σας φωτοτυπία του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid/self test (48 ωρών).
Λόγω του κλειστού περιβάλλοντος των εκθεσιακών χώρων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, οι επισκέπτες παρακαλούνται να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου