Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Αναδρομική έκθεση του Γιώργου Μανσόλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών




 H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με τον Νίκο Μέξα και τη Σάρα Μανσόλα/Μόρτενσεν διοργανώνουν την πρώτη αναδρομική έκθεση του εικαστικού και γραφίστα Γιώργου Μανσόλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
Τα εγκαίνιια θα τλεστούν το  Σάββατο 7 Μαΐου  στις 18.30.


Χαρακτηριστικά έργα  μιας εικοσαετίας (1970-1990) θα αναδειχθούν στην έκθεση. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει ειδικά επιλεγμένους εμβληματικούς λογότυπους που φιλοτέχνησε στην παράλληλη και εξίσου μακρά πορεία του ως γραφίστας, μια καριέρα που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πρώτους και σπουδαιότερους επαγγελματίες στο χώρο αυτό.

Το κοινό του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών θα έχει επίσης την σπάνια ευκαιρία να δει προσχέδια, δοκιμές, προσωπικά αντικείμενα έμπνευσης και σχεδίασης του καλλιτέχνη, υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και αποτελεί πηγή του έργου του αλλά και τεκμήριο μιας μη-ψηφιακής εποχής δημιουργίας.


Για τη ζωγραφική του Γιώργου Μανσόλα σημειώνει η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη:
 «Ο Γιώργος Μανσόλας, ως έμπειρος καλλιτέχνης χρησιμοποιούσε πολύπλοκες τεχνικές, πολυειδείς τεχνοτροπίες και ποικίλα εκφραστικά μέσα για να μεταφέρει τις επιθυμητές εννοιολογικές παραπομπές στο εικαστικό του έργο, το φορτισμένο με την επικοινωνιακή δύναμη της γραφιστικής γλώσσας. Η τέχνη του βαθιά ανθρωπιστική και υψηλής αισθητικής παραμένει επίκαιρη και σύγχρονη, γι’ αυτό αποτελεί και μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές».

Συντελεστές της έκθεσης: Νίκος Μέξας, Σάρα Μανσόλα/Μόρτενσεν, Αλεξάνδρα Κωτσάκη

Έως και 30 Ιουνίου 2022
Ωράριo λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 08:00 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου