Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Μουσεία στο πλευρό ευαίσθητων ομάδων-Ειδικές ξεναγήσεις




 Μια διαφορετική πρωτοβουλία έλαβε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων φέρνοντας ευαίσθητες ομάδες στο μουσείο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε  και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προσφέροντας ξεναγήσεις αισθητηριακής πρόσβασης.

 Με το σύνθημα της φετινής διεθνούς ημέρας  «Η Δύναμη των Μουσείων»,  θα υλοποιήσει εκπαιδευτική δράση για άτομα με προβλήματα μνήμης». Με δεδομένο ότι ο φετινός εορτασμός δίνει έμφαση στην «ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης», το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα υλοποιήσει εκπαιδευτική δράση για άτομα με προβλήματα μνήμης, το Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ.

Η δράση θα αναπτυχθεί σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σημεία σταθμούς στη μόνιμη και στην περιοδική έκθεση. Εκεί, με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα, θα έρθουν σε επαφή με τα πρόσωπα και τα γεγονότα του Αγώνα.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν χειροτεχνίες με απλά υλικά, βασισμένες στα εκθέματα του Μουσείου και με την καθοδήγηση επιμελητών του ΕΙΜ. Διάρκεια: 90΄. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες στο τηλ. 210-3237617 (εσωτ. 109), Τρίτη-Παρασκευή 10:00-14:00.

 

 

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, οργανώνοντας μία σειρά από ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεσή του. Στις ξεναγήσεις αυτές μικτές ομάδες κοινού με διαφορετικές  ανάγκες αισθητηριακής πρόσβασης (ΑμεΑ και μη) καλούνται να περιηγηθούν μαζί μας ακολουθώντας την ειδικά σχεδιασμένη απτική διαδρομή για άτομα τυφλά ή με μειωμένη όραση, στην πρώτη ενότητα της μόνιμης έκθεσης: Ι. Από τον αρχαίο κόσμο στο βυζαντινό. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή επισκεπτών στην ερμηνεία και την παρουσίαση των μόνιμων συλλογών του Μουσείου θα συμβάλλει στην αύξηση της προσβασιμότητας των συλλογών και εκθέσεων, στην οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου